Petri Laitinen eteni Rauman kirkkoherran valinnan soveltuvuuskokeisiin

0
Laitilan kirkkoherra Petri Laitinen tavoittelee Rauman kirkkoherran paikkaa. Valinta tehdään huhtikuussa.

Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen eteni soveltuvuuskokeisiin Rauman kirkkoherran valintaprosessissa. Hänen lisäkseen soveltuvuuskokeisiin Rauman seurakunnan kirkkoneuvosto lähettää Kokemäen seurakunnan vs. kirkkoherra Valtteri Virran, Rauman seurakunnan kappalaisen Jukka Purhosen ja Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Matti Nikkasen.

Seuraavaksi kirkkoherran valintaprosessi etenee siten, että kirkkovaltuusto kokoontuu iltakouluun keskustelemaan hakijoista 23. maaliskuuta. Kirkkoneuvosto tekee esityksen kirkkovaltuustolle kirkkoherran valinnasta 31. maaliskuuta.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoherran 15. huhtikuuta. Kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli seurakunnan luottamushenkilöt osallistuvat vaaliin.