Pyhäranta kosiskelee johtavaa sosiaalityöntekijää korkeammalla palkalla

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kunnanhallitus päätti korottaa haussa olevan johtavan sosiaalityöntekijän viran tehtäväkohtaista palkkaa 4 200 euroon kuukaudessa.

Pyhäranta on yrittänyt rekrytoida johtavaa sosiaalityöntekijää jo yli vuoden, mutta virkaa ei ole saatu täytettyä. Jo sitä ennen aikaisemin arjentuenpäällikkönä tunnetussa virassa on ollut vaihtuvuutta. Tällä hetkellä sosiaalityöntekijän tehtävät ostetaan ulkopuolelta.

Hiitiö uskoo, että palkan korottamisen avulla virka saataisiin täytettyä lähiaikoina.

– Yhdessä vaiheessa laitoimme hakuehtoihin niin, että voi esittää palkkatoivomuksen, ja nyt näyttäisi siltä, että voisimme täyttää viran tällä päätöksellä, vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiö toteaa.

Kunnanhallitus piti samassa kokouksessa äänestyksen jälkeen ennallaan sosiaalitoimen erityisasiantuntijan virkanimikkeen. Esittelijänä toimiva Hiitiö ehdotti, että virka muutettaisiin erityissosiaaliohjaajan viraksi. Tämä mahdollistaisi sen, että viranhaltija voisi tehdä avohuollon päätöksiä johtavan sosiaalityöntekijän vahvistaman asiakassuunnitelman mukaisesti. Erityissosiaaliohjaaja voi tehdä lastensuojelun ja sosiaalihuoltolain mukaiset päätökset lukuun ottamatta päätöksiä lasten sijoituksista.

Esittelijä perusteli virkanimikkeen muutosta myös sillä, että erityissosiaaliohjaaja voisi toimia johtavan sosiaalityöntekijän työparina, mikä antaisi mahdollisuuden sosiaalityön asianmukaiselle kehittämiselle ja helpottaisi lomien ja muiden poissaolojen sijaisjärjestelyjä. Viran nimikkeen muuttaminen olisi muuttanut myös tehtävän palkkausta.

Käsittelyn aikana Jukka Heinonen (sd) esitti, ettei virkanimikettä tai palkkausta muuteta. Teija Valmunen-Karru kannatti Heinosen esitystä. Jyrki Nurmi (Yhteinen Pyhäranta) kannatti kunnanjohtajan tekemää esitystä ja asiasta äänestettiin. Heinosen esitys voitti äänin 5–2. Heinosen esityksen puolesta äänestivät Heinosen ja Valmunen-Karrun lisäksi Markku Poskiparta (sd), Mervi Puonti (kok) ja Mauri Helminen (kok). Nurmen lisäksi Helka Huttela (kesk) oli alkuperäisen ehdotuksen kannalla.