Rauman telakan tilanne on rauhoittumassa – 357 noin tuhannesta työntekijästä sairastui

0
Rauman telakalla levisi koronarypäs. Kaikki karanteenista vapautuvat henkilöt testataan ennen työhön palaamista, Rauman kaupunki tiedottaa.

Raumalla ryöpsähti koronarypäs helmikuun puolivälissä erityisesti telakalla. Nyt tilanne on kuitenkin rauhoittumassa. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 357 noin 1000 työntekijän joukosta.

Suunnitellusti karanteenista vapautumassa olleet henkilöt on testattu sitä mukaan, kun heidän karanteeninsa ovat olleet loppumassa. Karanteenissa on vielä 55 henkilöä.

– Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet henkilöt testataan ennen karanteenin päättymistä, jotta voidaan varmistaa, että työpaikalle palataan vain terveenä, Rauman kaupunki tiedottaa.

Telakan tartuntoihin välillisesti liittyen on todettu joitakin tartuntoja. Viikonloppuna uutisoitiin kuudesta henkilöstä, jotka työskentelevät Olkiluodossa. Keskiviikkona tiedotettiin Harjavallan akkutehtaan rakennustyömaalla työskentelevistä kahdesta tapauksesta.

– Kaikissa näissä tapauksissa tartuntojen on todettu olevan peräisin asumisesta tai vapaa-ajalta Rauman alueella, ei työpaikalta.