Rokotus oli kuin hyttysen pisto – Finnlamex-hallilla uusi rokotustilaisuus jälleen ensi viikolla

0
Jouko Saari sai ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Terveydenhoitaja Maarit Rantanen antoi pistoksen, taustalla terveydenhoitaja Josefiina Raiskinmäki.

Pirkko Varjo

Koronarokotukset jatkuivat Finnlamex-hallilla keskiviikkona. Rokotteita oli jaossa ajan varanneille 143 kappaletta. Suurin osa oli Pfizerin Comirnaty -rokotetta, sillä Astra Zenecaa annettiin 12 kappaletta.

Rokotusajat oli jaettu kahden minuutin välein ja tulijat kutsuttiin nimeltä sisälle halliin.

– Tänään on aika kylmä ja se on tietysti haitannut ulkona odottamista. Emme kuitenkaan voi ottaa ihmisiä tänne sisälle odottamaan kovin paljon etukäteen, joten paikan päälle kannattaa tulla täsmällisesti, aulassa rokotteelle tulijoita vastaan ottanut fysioterapeutti Terhi Saloniemi sanoi.

Laitilan keskustassa asuva Jouko Saari oli yksi keskiviikkona rokotetuista. Hänen aikansa, 10.44, piti täsmällisesti. Aluksi Saari sai Saloniemeltä ajan rokotteen kakkosannokseen kesäkuun alussa ja pääsi heti kohta toimenpidehuoneeseen. Siellä hänet ottivat vastaan terveydenhoitajat Josefiina Raiskinmäki ja Maarit Rantanen. Rokote annettiin käsivarteen.

– Hyttysen pisto, Saari kuvaili tuntemuksiaan.

Rokottamisen jälkeen Saari ohjattiin liikuntasalin puolelle istumaan viideksitoista minuutiksi. Tämä tehdään sen varalta että rokotteesta tulisi välittömiä sivuvaikutuksia.

– Ainakaan toistaiseksi sellaisia ei ole tullut kenellekään, istujia seuranneet sairaanhoitaja Sina Tuominen ja lähihoitaja Susanna Isomäki kertoivat.

Josefiina Raiskinmäki kertoo, että ajan varanneet ihmiset ovat tulleet hyvin paikalle.

– Yhtään rokotetta ei ole heitetty roskiin. Muutenkin ihmiset ovat toimineet tosi joustavasti, Raiskinmäki kertoo.

Muutaman päivän sisällä rokotuksesta saattaa esiintyä muun muassa väsymystä, vilunväristyksiä, huonovointusuutta sekä lihas- tai nivelkipuja. Kaikki rokotetut saivat mukaansa ohjeet mahdollisten jälkioireiden varalta.

Rokotukset jatkuvat 17.3. Tällä ja ensi viikolla rokotusvuorossa ovat yli 75-vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä ne 16–70-vuotiaat joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.