Rokotusjärjestys Laitilassa muuttuu siten, että ennen riskiryhmäläisiä rokotetaan kaikki yli 70-vuotiaat – Yli 1300 laitilalaista on saanut koronarokotuksen

0
Rokotustilastot kertovat, että yli 80 prosenttia yli 80-vuotiaista on rokotettu. Rokotteen otto on vapaaehtoista.

Laitilassa muutetaan rokotusjärjestystä siten, että ensin rokotetaan kaikki yli 70-vuotiaat. Jo aloitetut alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset jäävät tauolle. Laitilan terveyskeskuksen arvion mukaan nuorempien riskiryhmäläisten rokottaminen jatkuu huhtikuun puolivälissä viikolla 15.

– Tämä arvio saattaa muuttua, mikäli saapuvien rokotteiden määrä muuttuu ennakkoon ilmoitetusta, Laitilan terveyskeskuksesta kerrotaan.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset on keskeytetty myös monissa muissa kaupungeissa. Syynä on, että Astra Zenecan koronarokotetetta suositeltiin aluksi vain alle 70-vuotiaille, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uuden arvion mukaan se sopii myös vanhemmalle ikäpolvelle.

Laitilassa koronarokotetta annetaan monitoimihallissa keskiviikkoisin.

– Rokotamme vain ajanvarauksella. Täytämme ajat ajanvarausjärjestyksessä, mutta huomioimme iän ja pyrimme jakamaan ajat ensin iäkkäimmille, Laitilan terveyskeskuksesta kerrotaan.

Ajanvarausnumero aukeaa yli 70-vuotiaille seuraavan kerran ensi keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 8–16. Ajanvaraus tehdään jättämällä ääniviesti numeroon 02 85018307.

– Ajanvarauslinjan ruuhkautuessa joudumme sulkemaan linjan ilmoitettua aikaisemmin. Mikäli olette jo jättäneet tietonne numeroon aikaisemmin, teidän ei tule soittaa ajanvarausnumeroon uudelleen. Teillä ilmoitetaan rokotusaika puhelimitse lähipäivinä.

Laitilan terveyskeskuksesta muistutetaan, että rokotteiden turvallisuuden seuranta on tarkkaan säädeltyä.

– Rokote saa myyntiluvan vasta, kun lääkevalvontaviranomaiset ovat arvioineet sen turvallisuuden. Kun rokote on otettu käyttöön, viranomaiset seuraavat rokotteen turvallisuutta ja mahdollisia haittavaikutuksia.

Ajankohtaisesti ulkomaiden rokotustauotukset eivät ole lääkeviranomaisten ohjeistamia, Laitilan terveyskeskuksesta muistutetaan.

Noin 80 prosenttia yli 80-vuotiaista rokotettu kertaalleen

Laitilassa rokotettujen määrät kasvavat tasaiseen tahtiin. Laitilan terveyskeskuksen torstaina päivitettyjen tilastojen mukaan koronarokotteen on saanut kertaalleen yli 1300 laitilalaista. Vaadittavat kaksi rokotusta on saanut 46 henkilöä.

Kertaalleen on kokonaan rokotettu koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö, vanhusten asumispalveluyksiköiden henkilökunta ja asukkaat. Yli 80-vuotiaista noin 80 prosenttia ja 70–79-vuotiaista 35 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokottaminen on keskeytetty, koska ensin rokotetaan heitä vanhemmat ikäluokat. Alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä on Laitilassa rokotettu yli 260.