Rotarit lahjoittivat Vesirepun Laitilan Kyläkoululle

0
Repun ennakkotestasivat Petra ja Kasper Jalonen.

Torstaiaamuna Laitilan Kyläkoulun rehtori Noora Vesterinen sai vieraaksi Itäkulman koululle Laitilan Rotaryklubin presidentti Raimo Kaitilan sekä jäsen Pekka Jalosen. Pekka ja Raimo toivat tuliaisina lähivesien tutkimiseen tarkoitetun Vesirepun.

Ympäristöstä tulee toimintavuoden 2021–2022 alusta alkaen yksi rotaryjärjestön kärkiteemoista. Vesirepun lahjoittaminen kyläkoululaisten käyttöön on varaslähtö tulevaan kauteen.

Pekka Jalonen kertoo Laitilan klubilaisten toivovan repun tulevan kovaan käyttöön ja sen herättävän lasten kiinnostuksen lähiympäristöä kohtaan. Klubi on sitoutunut tarvittaessa tilaamaan lisää kokeiden tekemisessä tarvittavia kemikaaleja.

– Ilomielin hankimme niitä lisää, koska lisätarve kertoo vain siitä, että repulle on ollut käyttöä ja lapset ovat innostuneet lähivesien tilan seuraamisesta, sanoo Pekka.

Laitilan rotaryklubi ry on aktiivinen rotaryklubi, jonka jäsenet kokoontuvat joka toinen tiistai tapaamaan toisiaan, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallaan.

– Rotareina vastaamme ajankohtaisiin haasteisiin. Tartumme toimeen pysyvien muutosten aikaansaamiseksi – ympäri maapalloa, yhteisöissämme ja itsessämme. Tuemme kansainvälisen Rotaryjärjestön humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia, kertoo Tiina Sjölund Laitilan Rotaryklubista.

Mikä on Vesireppu?

  • Vesireppu on Suomen Ympäristökeskuksen asiantuntijoiden kehittämä, ympäristön tilan tutkimiseen tarkoitettu tarvikepaketti.
  • Vesireppu 2021 sisältää välineet ja ohjeet, joiden avulla lähivesistön tutkiminen on helppoa ja hauskaa. Mitä näkösyvyys kertoo vesistön tilasta? Löytyykö vedestä sinilevää ja olisiko siellä turvallista uida? Entä miltä näyttää veden happitilanne?