Sarastian tietomurron uhreja mahdollisesti myös Laitilassa

0

Kuntien omistama Sarastia Oy on joutunut tietomurron kohteeksi. Tietomurron uhreja ovat kuntien työntekijät, jotka ovat lisänneet palkkatietojaan verkkosivuilla lomakejärjestelmään 28.2.-3.3. Laitilan työntekijöistä tietomurron uhriksi on saattanut joutua kahdeksan.

Tietomurto voi koskea myös kuntia laskuttavia tahoja. Kuntien yhteistyökumppaneiden tietoja on saattanut vuotaa ulkopuolisille. Tietomurrosta on tehty poliisille ilmoitus ja poliisi tutkii asiaa. Tietomurtoon liittyvistä kysymyksistä vastaa Sarastia.

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina ja päätti palauttaa kirjanpitopalvelut osaksi kaupungin omaa toimintaa. Kirjanpitopalvelut on ostettu Sarastia Oy:lta 1.9.2019 lähtien. Sarastian kunta-asiakkaita Varsinais-Suomessa ovat Turku, Laitila, Salo, Raisio, Lieto ja Taivassalo.