Seurakunnassa pohditaan Laitilassa tarvittavien pappien lukumäärää – Riikka Hietanen siirtyy toukokuun alussa Naantaliin seurakuntapastoriksi

0
Laitilan seurakunnassa työskentelee tällä hetkellä kaksi pappia. Lisäksi seurakunnassa käytetään niin sanottuja keikkapappeja, jotka ovat esimerkiksi eläkkeellä olevia pappeja. Kuva: Hanna Hyttinen

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli antoi torstaina Riikka Hietaselle viranhoitomääräyksen Naantalin seurakuntapastorin virkaan. Työ Naantalissa alkaa toukokuun alussa. Hietanen on toiminut Laitilassa seurakuntapastorina reilun vuoden ajan.

– Riikka siirtyy Naantaliin, mikä on ymmärrettävää, sillä hän asuu Raisiossa, Laitilan kirkkoherra Petri Laitinen kertoo.

Hietasen virka tulee auki myöhemmin.

– Kyllä se jollain aikataululla tulee, Laitinen vahvistaa.

Tuomiokapituli päätti myös, että Laitilan seurakunnan kappalaisen virka jätetään vakinaisesti täyttämättä ensi vuoden tammikuun loppuun asti. Laitisen mukaan taustalla on Laitilan seurakunnassa käynnissä oleva virkarakenteen uudistus.

– Haimme vuoden vielä lisäaikaa, jotta ehdimme käydä kaikki asiaan liittyvät seikat läpi. Emme halunneet suoraan lakkauttaa virkaa.

Laitisen mukaan pitkällä aikavälillä Laitilan seurakunnassa täytyy joitain virkoja vähentää. Yhteensä Laitilan seurakunnalla on käytössään neljä virkaa. Yksi virka jätettiin täyttämättä, kun Juha Kylänpää jäi reilu vuosi sitten eläkkeelle.

Viimeisen vuoden ajan Laitilan seurakunnassa pappeina ovat toimineet Laitinen ja Hietanen. Kappalainen Ritva-Liisa Meriö on virkavapaalla.

– Kahdella papilla olemme menneet ja käyttäneet keikkapappeja lisäksi.

Keikkapappeina ovat toimineet muun muassa eläkkeellä olevat papit, jotka ovat pitäneet jumalanpalveluksia.

Laitisen mukaan kahden papin järjestelmä on sujunut suhteellisen hyvin, vaikkakin jotkin osa-alueet ovat jääneet vähemmälle. Toki korona on vaikuttanut siihen, että papit ovat riittäneet, koska seurakunnan tapahtumia on järjestetty aiempaa vähemmän.

– Viime vuoteen olimme siinä suhteessa tyytyväisiä, että saavutimme tavoitteemme siinä, että ketään ei tarvinnut lomauttaa. Saimme järjesteltyä työnkuvia.

Virkarakenteen uudistamista Laitilan seurakunnassa valmistelevat kirkkoherra, talouspäällikkö ja muut johtohenkilöt.

– Toki, jos virkoja lakkautetaan, niin se vaatii hallinnollisen päätöksen.