Sirpunpuistoa kunnostetaan 140 000 eurolla – Hankehakemus meni läpi

0
Sirpunpuistossa on kulkenut tänä talvena latu. Kuva: Mikael Mikkola

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus myönsi Laitilan kaupungille Sirpunpuiston kunnostukseen 70 000 euroa. Laitilan kaupunki osoittaa Laitilan keskustan kupeessa sijaitsevan Sirpunpuiston kehittämiseen samankokoisen summan, joten kokonaisuudessa melko pöheittynyttä aluetta kehitetään 140 000 eurolla.

Ennen avustushakemuksen lähettämistä ely-keskukselle keräsi Laitilan kaupunki Sirpunpuiston kehittämisideoita kuntalaisilta sähköisen kyselyn avulla.

Sirpunpuiston alueella on jo kuntoilureitti, joka on ajan saatossa päässyt huonoon kuntoon. Reitti aiotaan kunnostaa ruohottuneita ja vesakoituneiden osia karsimalla ja aluetta kuivattamalla, jotta alueella olisi mahdollista liikkua eri vuodenaikoina.

Alueen valaistus aiotaan uusia, ja valaistun alueen laajuutta kasvattaa. Reitin varrelle rakennetaan taukopaikka ja parkkipaikalle tehdään peruskunnostus. Myös esteetön reittiosuus aiotaan rakentaa, jotta alue palvelisi mahdollisimman kattavasti eri väestönosia.

– Nämä toimet on mainittu avustushakemuksessa, ja ne tullaan toteuttamaan vuoden 2021 aikana, Laitilan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Laitilan kaupungin mukaan Sirpunpuistoon tullaan mahdollisesti lähitulevaisuudessa investoimaan kaupungin taholta vielä lisää, sillä kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa on osoitettu rahaa koirapuiston ja perhepuiston rakentamiselle vuosille 2023 ja 2024. Puistojen yksi mahdollinen sijainti voisi olla Sirpunpuiston alue.

– Tavoitteena on luoda Sirpunpuistosta laitilalaisille lähivirkistysalue, joka palvelee eri elämänvaiheissa olevia kuntalaisia monipuolisesti.

Sirpunpuistolle on kaupungin nettisivuille luotu oma sivunsa www.laitila.fi/sirpunpuisto, jolle päivitetään alueeseen liittyvät perustiedot ja tietoja hankkeen etenemisestä.

– Vuoden 2021 aikana hankeavustuksen myötä saadaan Sirpunpuiston toiminnallinen perusta kuntoon, jonka jälkeen alueen kehittäminen edelleen kuntalaisten toiveiden näköiseksi on mahdollista.