Suomeen julistettiin poikkeusolot, joiden nojalla ravintolat voidaan sulkea kolmeksi viikoksi – Laitilan kaupungin koronajohtoryhmä kokoontuu huomenna tiistaina

0
Koronatartuntojen kasvun takia epidemian leviämis- ja kiihtymisalueille suunnitellaan muun muassa ravintoloiden sulkua kolmeksi viikoksi.

Valtioneuvosto totesi tänään maanantaina yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. Valmistelussa on ensi viikon maanantaina alkava kolmen viikon sulkutila, mikä tarkoittaa muun muassa yläkoulujen ja lukioiden siirtymistä etäopetukseen.

Etäopetukseen siirtymisessä ja muissa rajoituksissa on kunnittaisia eroja. Varppeen koulun oppilaiden vanhemmat saivat viime perjantaina Wilma-viestin, että Varppeessa järjestelyt tulevat vastaamaan samoja käytäntöjä kuin ennen hiihtolomaa järjestetyssä etäopetuksessa. Kuluvan viikon ajan oppilaat ovat lähiopetuksessa.

Laitilan kaupungin johtoryhmä kokoontuu huomenna tiistaina, joten tarkempia tietoja sulun vaikutuksista kaupungin toimintaan on tulossa alkuviikosta. Myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina.

Suomen hallitus antoi maanantaina eduskunnalle esityksen ravintoloiden sulkemisesta kolmeksi viikoksi epidemian leviämis- ja kiihtymisalueilla. Ravintolat olisivat viime kevään tapaan suljettuina eli ruoan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua. Pääministeri Sanna Marinin mukaan jatkossa myös muita rajoituksia kuten liikkumisrajoituksia voidaan ottaa käyttöön, mikäli koronatilanne sitä vaatii.

Laitilassa, Pyhärannassa ja koko maakunnassa on voimassa aluehallintoviraston antama rajoitus, jonka mukaan yli kuuden hengen yleisötilaisuuksia ei saa järjestää.Maakunta on leviämisvaiheessa.

Viime viikon perjantaina kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä tiukensi suosituksiaan. Ryhmä suosittelee, että aikuiset eivät harrastaisi liikuntaa ryhmissä edes ulkotiloissa. Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä.

Ryhmä linjasi kokouksessaan myös, että hallituksen suositusten mukaisesti yli 12-vuotiaiden ryhmäliikunta keskeytettäisiin. Tämä tarkoittaa, että vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat voivat jatkaa harrastamista. Alle 12-vuotiaiden harrastuksissa harjoittelun tulisi toteutua mahdollisimman vähäisin lähikontaktein.