Talvisodan päättymistä muistettiin lauantaina – sodassa henkensä antoi 76 laitilalaista

0
Karjalaan jääneiden muistomerkille seppeleen laskivat Mirja Palttila ja Kari Kesäläinen. Kuvat: Raimo Syrjälä

Jukka Vehmas

Lauantaina, 13. maaliskuuta tuli kuluneeksi 81 vuotta talvisodan päättymisestä. 76 laitilalaista antoi sodassa henkensä maamme vapauden puolesta.

Laitilan sotaveteraaniyhdistyksellä on pitkä perinne tuon päivän huomioimisessa. Tänäkin vuonna yhdistys järjesti seppeleenlaskun sankarihaudalla ja Karjalaan jääneiden muistomerkillä yhdessä Laitilan Patria-killan kanssa. Koronapandemian rajoitusten takia tilaisuuteen ei kutsuttu yleisöä.

Kirkonkellojen soitua sankaripatsaalle laskivat seppeleen Kai Sainio ja Jussi Perkkola Patria-killasta sekä Karjalaan jääneiden muistomerkille Mirja Palttila ja Kari Kesäläinen Laitilan Karjalaseurasta. Lopuksi veisattiin Jukka Vehmaksen kornettisäestyksellä virsi Sun kätes, Herra, voimakkaan.

Korjattu 15.3. kello 7.25: Korjattu lauantaiksi virheellinen tieto, että 13. päivä olisi ollut perjantai.