Uudenkaupungin rata nousi esille osana lähijunaliikenteen kehittämistä

0
Turun ja Toijalan välinen junarata on tärkeä teollisuudelle.

Varsinais-Suomen maakuntahallitus nostaa Varsinais-Suomen lähijunaliikenteen esille antaessaan lausuntonsa valmistelussa olevaan valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan vuosille 2021–2033.

– Varsinais-Suomessa on tavoitteena paikallisjunaliikenteen käynnistäminen ja sen kytkeminen osaksi Tunnin junan kokonaisuutta täysimääräisen matkustajapotentiaalin hyödyntämiseksi, maakuntahallitus toteaa Liikenne12-suunnitelmasta antamassaan lausunnossa.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) kertoi maanantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Liikenne 12 -suunnitelmassa yksi painopiste on raideliikenteessä. Lausunnossa mainitusta Varsinais-Suomen lähijunaliikenteen kehittämishankkeesta Kanerva nostaa esiin muun muassa Uudenkaupungin yhteyksien parantamisen.

– Uudessakaupungissa olemassa olevat investoinnit mahdollistaisivat huomattavasti tehokkaamman raideyhteyden hyödyntämisen ja siihen pitää päästä, Kanerva kertoi.

Kanervan mukaan on tiedossa myös, että juna vie matkustajat Uudessakaupungissa erityisesti autotehtaalle kulkevien työmatkalaisten kannalta väärään paikkaan.

Lähijunaliikenteen kehittämistä on siis maakunnan tasolla keskusteltu, mutta Kanerva muistuttaa, ettei raideliikenne vastaa kaikkiin maakunnan solmukohtiin.

Varsinais-Suomen maakuntahallitus muistuttaakin lausunnossaan, että Suomi tarvitsee myös toimivan maantieverkoston.

– Sitä ei saa päästää unohtumaan, vaikka raideliikenne olisikin ykkösprioriteettina esillä. Siksi on tärkeää, että kiinnitämme siihen huomiota, Kanerva huomautti.

Tieliikennehankkeista lausunnossa mainitaan nimeltä myös Laitilan eritasoliittymien rakentaminen. Hankkeen tiesuunnitelmat ovat valmistuneet ja se odottaa rahoitusta. Kanervan mukaan kyseessä on yksi maakunnan kärkihankkeista, jonka edistämiseksi maakuntahallitus tekee töitä.