Uusikaupunki, Laitila ja Pyhäranta haluavat kehittää kuntien ja yhdistysten yhteistyötä – Kunnat ja kolmas sektori tarvitsevat toisiaan yhä enenevästi

0
Järjestökoordinaattori Teija Pajula toivottaa kaikki tervetulleiksi luomaan aktiivista, toimivaa ja osallistavaa järjestökenttää Vakka-Suomen seudulle.

Yhteistä kumppanuutta -hanke on Uudenkaupungin kaupungin, Laitilan kaupungin ja Pyhärannan kunnan yhteinen kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää kuntien ja kansalaistoimijoiden yhteistä toimintaa.

– Kunnat ja kolmas sektori tarvitsevat toisiaan yhä enenevästi, ja siten toimivan ja tuloksellisen yhteistyön merkitys tulee vain korostumaan tulevaisuudessa, järjestökoordinaattori Teija Pajula kertoo.

Hanke on ollut tauolla johtuen henkilövaihdoksista. Nyt hanke on jälleen vauhdissa, sillä uutena järjestökoordinaattorina aloitti maaliskuun alussa kasvatustieteen maisteri Teija Pajula. Teija Pajulalla on vahvaa järjestöosaamista sekä kokemusta moninaisista kehittämishankkeista.

Hankkeen tavoitteena on konkretisoida ja mallintaa yhteistyön muotoja. Avainasemassa on kuntien ja yhdistysten yhteistyöh sekä yhdistysten keskinäinen yhteistyö.

– Kunnissa ja yhdistyksissä tehdään paljon päällekkäistä ja näkymätöntä työtä, jota strukturoidummalla toimintatavalla voidaan vähentää merkittävästi.

Hanke on osa Euroopan maaseudun kehittämisohjelmaa, jonka rahoitusta tulee Leader Ravakasta. Hanketta hallinnoi Uusikaupungin kaupunki. Hanke on kaksivuotinen.

– Yhteistoiminta kuntalaisten ja kunnan kesken on erittäin tärkeää. Yhdistys- ja järjestötoiminta on mainio väylä osoittaa kansalaisaktiivisuutta sekä kokea osallisuutta yhteisiin asioihin. Kuntalaisten hyvinvointia edistetään tällä yhteistoiminnalla. Yhteistä kumppanuutta -hankkeella halutaan nimenomaisesti parantaa toiminnan mahdollisuuksia, pohtii järjestökoordinaattori Pajula.

Pajulan mukaan hankkeen onnistumiseen voivat kaikki vaikuttaa. Järjestökoordinaattori toivoo saavansa yhteydenottoja sähköpostilla teija.pajula@uusikaupunki.fi tai puhelimitse 040 149 5450.