Uusikaupunkilainen Aada Puukki voitti Helsingin kaupunginkirjaston kirjoituskilpailun nuorten sarjan

0
Aikuisten sarjan tuomaristossa toimivat Mathias Rosenlund (vas.), Samu Eeve, Siina Tiuraniemi, Toni Tuominen ja Niina Holm. Kuvasta puuttuu Tuulikki Kuurne. Kuva: Hanna Hopea

Helsingin kaupunginkirjaston järjestämän kirjoituskilpailun nuorten sarjan voittaja on 17-vuotias Aada Puukki Uudestakaupungista. Aikuisten sarjan voittajaksi valittiin 39-vuotias Matti Reinikka Helsingistä.

Toivon teema inspiroi lähes 300 kirjoittajaa. Kilpailuun saapui tekstejä eri-ikäisiltä kirjoittajilta ympäri Suomen. Valtaosa kirjoittajista osallistui suomenkielisellä tekstillä, mutta joukossa oli myös englanniksi tai ruotsiksi kirjoittavia.

Moni kirjoittaja lähestyi toivon teemaa pandemiatilanteen kautta. Myös sotakokemukset nousivat esiin.

Koronaa käsiteltiin myös nuorten lähettämissä teksteissä. Nuorten sarjan tuomariston mukaan taso oli hyvä, mutta finalistit erottuivat joukosta selvästi. Aada Puukin teksti Sky so bright sai tuomaristolta kehuja hyvästä kielestä ja mahtavista kielikuvista.

– Runo soljuu ja loistaa, tuomaristo arvioi.

Voittajat palkitaan kirjakaupan lahjakortein. Parhaat tekstit julkaistaan pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-verkkosivuilla.

Nuorten sarjan tuomariston muodostivat Katri-Elina Heikkinen, Janne Mikkonen, Iri Myller, Asta Pahkakangas ja Anna Söderström.

Aikuisten sarjan raatiin kuuluivat Niina Holm, Mathias Rosenlund, Samu Eeve, Siina Tiuraniemi, Toni Tuominen ja Tuulikki Kuurne.

Voittajat

 

Nuorten sarja (12–20-vuotiaat)

1. Aada Puukki: Sky so bright

2. Aaria Sitomaniemi: Toivoa

3. Sinianna Paukkunen: Toivo

Aikuisten sarja

1. Matti Reinikka: Toivontuojat planeetta Pohs-VT:ltä

2. Christopher Ryan: Toivo

3. Elli Valtonen: Kanipäivä