Vakka-Suomen musiikkiopisto järjestää valtakunnalliset Puhallinpäivät verkossa

0
Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta esiintyi sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoossa. Kuva: PVVSMK:n mediatiimi

Suomen puhallinmusiikkiväki kokoontuu vuosittain maaliskuussa valtakunnallisille Puhallinpäiville, jotka järjestetään eri puolilla Suomea. Tällä kertaa Puhallinpäivät toteutetaan kokonaan verkossa perjantaina ja lauantaina. Tapahtumaa koordinoi Vakka-Suomen musiikkiopisto.

Puhallinpäivien ohjelma koostuu luennoista, nuottiesittelytilaisuuksista, kokouksista ja konserteista. Päivät avaa perjantaina Laitilan kaupunginjohtaja Lauri Kattelus ja heti hänen jälkeensä julkistetaan Crusell-viikon ja Hamina Tattoo -festivaalien kesän suunnitelmat.

Kansainvälistä tuulahdusta tarjoaa Robert J. Ambrose Yhdysvalloista ja Tanja Carita Ikonen Norjasta. He kertovat millaista materiaalia ja työskentelytapoja puhallinorkestereiden harjoituksissa näin etäaikaan käytetään. Perjantai-illan huipentaa Sotilasmusiikkialan ajankohtaiskatsaus, jossa esiintyvät niin Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta, Kaartin soittokunta ja Rakuunasoittokunta.

Lauantaipäivän ohjelman avaa Laitilan kaupungin sivistystoimen johtaja Nestori Mäkelä. Hänen jälkeensä estradi on Raine Ampujan, joka luennoi Puhallinmusiikin värikkäistä vuosisadoista.

Sekä perjantaina että lauantaina ohjelmassa on musiikkikustantajien nuottiesittelytuokioita, jossa uusin puhallinmusiikki on esillä. Leading Tones Music Minnesotasta on yksi kaukaisimmista yhteyksistä nuottiuutuuksiin. Lauantai-illan odotettu luento koskee etätyötä, sen mielekkyyttä ja mielettömyyttä sekä omaa jaksamista ja yhteisön tukea toinen toisillemme.

Monien puhallinorkestereiden toiminta on ollut koronapandemian vuoksi jopa tauolla tai toteutettu erilaisin työläin järjestelyin. Se jättää jälkensä toiminnan parissa puuhaaville.

Anni Jääskeläinen ja Sanna Vuorinen tarjoavat tähän täsmälääkkeet. Koko Puhallinpäivät huipentaa Vaski Rescue live jukebox. Aleksi Saraskari, tuuba ja Visa Haarala, trumpetti taituroivat koulutuspäivien päätteeksi lennosta webinaarin osallistujien toivebiisit.

Puhallinpäivien toteutuksessa on mukana tiiviisti Suomen Puhallinorkesteriliitto ja Kansalaisfoorumi.

– Puhallinpäiville ovat tervetulleita kaikki puhallinmusiikista pitävät – niin ammattilaiset kuin harrastajatkin, musiikkiopistosta kerrotaan.

Puhallinpäivien ohjelma löytyy täältä.