Valmentaja uskoo Yankee Priden parantavan

0
Ammattivalmentajana toimivan Janina Lehtosen suojatit ovat ottaneet 112 kilpailusta kolme voittoa ja 23 muuta sijaa kolmen joukossa. Kuvan Bernetta on tallin menestynein ravuri.

Rauli Ala-Karvia

Laitilalaisen Janina Lehtosen valmentama lämminveriruuna Yankee Pride ravasi toisessa Suomen kilpailussaan Porissa perjantaina kakkoseksi samalla ajalla 16,9a voittajan kanssa. Norjasta tuotua viisivuotiasta ohjasti Ilkka Korpi.

– Yankee Pridella on tarkoitus päästä säännölliseen kilpailurytmiin ja saada kesäksi startteja alle. Hevosella on vauhtivaroja vielä sisällä, ammattivalmentajan lisenssillä toimiva Janina Lehtonen sanoo.

Startteja ruunalla on vasta 14, joista kakkossijoja ja kolmosia molempia kolme.

– Hevosen pitäisi jonkun verran nousta sarjoissaan, mikäli pysyy terveenä, valmentaja uskoo.

Yankee Priden omistaa YP Talli eli Ravitalli Janina Lehtonen ja Peter Sved.

Laitilassa sijaitsevassa Janina Lehtosen tallissa parhaat näytöt on kahdeksanvuotiaalla tamma Bernettalla. Tanskalaisravuri on voittanut kuusi kertaa ja ottanut muita totosijoja kymmenen. Viimeksi Porissa se oli kahdeksas.

Tallissa on kaksi kolmevuotiasta, joiden otteita kilparadalla valmentaja odottaa mielenkiinnolla. Kaksikosta Miss Miramis luultavasti starttaa jo kesällä.

Ravimaailmassa kuten muuallakin yli vuosi on ollut poikkeusaikaa.

– Toivotaan koronarajoitusten höllenevän, että kesällä yleisökin saadaan radalle ja ennen kaikkea kilpailutoiminta voidaan pitää turvallisesti käynnissä.

Oman tallin osalta Lehtonen toivoo hevosten pysyvän terveinä. Muutama uusikin hevonen kokoonpanoon mahtuisi.