Varsinais-Suomessa tiistaina uusi päiväkohtainen koronatapausten ennätys – sairaanhoitopiiri ehdottaa heti tiukempia rajoitustoimenpiteitä

0
Arkistokuva: Riitta Salmi

Tiistaina ilmoitettiin Varsinais-Suomessa 112 uutta koronavirustartuntatapausta. Kyseessä on uusi päiväkohtainen ennätys. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu keskiviikkoon mennessä noin 5753 koronavirustapausta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri antoi keskiviikkona lausunnon Lounais-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain käyttöönotosta niin, että tiloja suljettaisiin asiakkailta ja osallistujilta väliaikaisesti mahdollisimman pian. Sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan epidemiologinen tilanne on sellainen, että tilojen sulkemisen mahdollistava pykälä otettaisiin käyttöön koko maakunnan alueella.

Ilmaantuvuusluku, joka kertoo koronatartuntojen lukumäärän suhteessa 100 000 asukkaaseen viimeisen 14 vuorokauden aikana on Varsinais-Suomessa noussut 163. Ilmaantuvuus nousee nopeasti: viikko sitten lukema oli 130.

– Nyt on todella tärkeätä, että ihmiset ottavat tämän tilanteen vakavasti, tekevät etätyötä jos vaan on mahdollista, pesevät kätensä ja käyttävät maskia. Sosiaaliset kontaktit on vähennettävä minimiin, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä .

Helmikuun viimeisen viikon aikana ilmoitetuista tapauksista tartunnan lähde on tällä hetkellä tiedossa 67 prosenttisesti tapauksista.

Keskiviikkoaamulla sairaalahoidossa Tyksissä on kahdeksan potilasta. Epidemian aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on toistaiseksi hoidettu 196 koronaviruspotilasta sisältäen nyt meneillään olevat hoitojaksot.

Helmikuun kirjattuja tartuntamääriä eri lähteistä:

Samassa taloudessa asuvat, yhteensä 327 tartuntaa

Työpaikoilla (muu kuin sote), yhteensä 245 tartuntaa

Muu lähipiiri, yhteensä 143 tartuntaa

Ulkomaan matkat, yhteensä 62 tartuntaa

Koulut ja oppilaitokset, yhteensä 12 tartuntaa

Potilaana/asiakkaana, sote-laitos, yhteensä 4 tartuntaa