Yhtä vielä uupuu! – Jyske voitti selvästi ja sitten niukasti

0
Lauantain tehokaksikko Teresa Tapani ja Fanni Elo lähtivät sunnuntaina muun joukkueen mukana kohti Tamperetta ja Tesoman jäähallia. Kuvat: Laitilan Jyske

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen ringettenaisten nousu SM-sarjaan on enää yhden voiton päässä. Viime viikonlopun pelien jälkeen nousuplayoffparin Jyske–Ilves tilanne on voitoissa 2–0. SM-sarjapaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Viikonlopun ottelut olivat kovin erilaisia. Lauantaina lukemat eivät antaneet tulkinnanvaraa, kumpi joukkue oli parempi. Jyske vei Laitilassa pelatun mittelön peräti 12–1.

– Alkuun oli ehkä pientä jännitystä, sillä tiesimme pelin panoksen. Viime viikonloppuna kuitenkin saatiin selvät voitot samasta vastustajasta, totesi Jyskeen valmentaja Marlena Kuusisto.

Hänen mukaansa peli alkoi terävästi, mutta kotijoukkue päästi hieman vastustajaa peliin mukaan ensimmäisen erän lopulla ja toisessa erässä.

– Pitkän erätauon jälkeen, kun lähdettiin kolmanteen erään, oltiin päätetty, että jokaisesta irtorenkaasta taistellaan täysillä ja laitetaan paikoista sisälle. Tämä näkyi numeroissa. Joukkueesta melkein kaikki pääsivät pisteille ja tuloksena oli tärkeä voitto meille.

Hurjimmassa pistetahdissa olivat Fanni Elo (4+3) ja Teresa Tapani (2+3.)

Sunnuntaina Jyske matkusti vuorostaan Tampereelle ja ottelun ratkaisu venyi aina jatkoajalle saakka.

– Tiedossa oli, että edellinen peli piti nollata ja ottaa uusi peli ihan omanaan. Saatiin taas hyvä alku, mutta kaveri lavensi pian. Koko ottelu oli tahmeampaa tekemistä kuin lauantaina ja vastustaja vei irtorenkaat, kommentoi Marlena Kuusisto.

Nihkeys näkyi myös tulostaululla. Ilves johti ottelun loppuvaiheessa 3–2. Jyske otti aikalisän neljännen erän loppuun ja maalivahti Maria Perkkolan penkin puolelle. Tulosta tuli ja Siiri Säynäväjärven tärkeä tasoitusmaali vei ottelun jatkoajalle.

– Jatkoajalla painotimme oman pään tärkeyttä ja vahvaa hyökkäyspelaamista. Säynäväjärvi voitti tärkeän irtorenkaan ja haastoi hienosti koko kolmion sekä teki tärkeän jatkoaikamaalin, Kuusisto kehaisi.

Kolmas ja kenties ratkaiseva playoffpeli on ensi lauantaina Laitilassa.

– Ilves tulee varmasti kovaa, sillä me olemme nyt vieneet kaksi peliä. He ovat pakkovoiton edessä. Mutta ollaan me parempia renkaan kanssa ja treenataan hyvin koko viikko, niin olemme valmiita pelaamaan SM-paikasta, tiivisti Kuusisto.