Yleisurheilu sydämessä pienestä pitäen – Juttu julkaistiin Nuar Plari -sivulla

0
Aada Vuoriaho harrastaa yleisurheilua. Yksi hänen parhaista kokemuksistaan lajin parissa oli se, kun hän kilpaili moukarinheitossa Seuracupissa.

Nelli Kilpi

Aada Vuoriaho, 15 harrastaa yleisurheilua. Aada aloitti yleisurheilun kuusivuotiaana Hippokisojen innoittamana. Hänen päälajinsa yleisurheilussa ovat heittolajit. Hän päätyi heittolajien pariin Seuracupin kautta ollessaan 10-vuotias. Aadan tavoitteena on kehittyä urheilijana ja pärjätä SM-kisoissa paremmin.

– Yleisurheilussa parasta on mahdollisuus harjoitella ja kisata eri lajeissa, Aada toteaa.

Hän osallistui 10-vuotiaana Seuracuppiin, jossa hän päätyi kisaamaan moukarinheitossa. Aada kertoo kyseisen Seuracupin olevan hänen paras kokemuksensa, koska ei välttämättä muuten olisi päätynyt heittolajien pariin.

Aadan suurin saavutus on moukarinheitossa 6. sija SM-kisoissa.

Aada kertoo, että hyvällä yleisurheilijalla tulee olla motivaatiota treenaamiseen ja halua kehittyä.

– Välillä koulunkäynti ja urheilu on haastavaa yhdistää. Treenaan välillä aamuisin, jolloin illalla jää aikaa opiskelulle ja palautumiselle.

Vapaa-ajalla Aada tykkää olla kotona tai kavereiden kanssa.

Aadalla ei ole ollut suurempia vammoja tähän mennessä, jotka vaikuttaisivat treenaamiseen. Hän myös kertoo huolehtivansa riittävästä palautumisesta ja kehonhuollosta välttääkseen urheiluvammoja.

Hän myös kertoo, että urheilu voi vaikuttaa tulevaisuuden suunnitelmiin. Aada haluaisi liikuntaan liittyvän ammatin, mutta ei vielä tiedä minkälaisen.

Kirjoittaja on Laitilan Varppeen koulussa kahdeksannella luokalla.