1–3 -luokkalaisten vahva maskisuositus Laitilassa purettiin – Vuonna 2001 ja sitä nuorempien ryhmäliikunta ulkona sallitaan

0
Arkistokuva: Riitta Salmi

Tilanne koronatartunnoissa on parantunut Varsinais-Suomessa. Maakunnan koronakoordinaatioryhmä kertoi tiistaina, että rajoituksia aletaan varovasti purkaa, ensin lasten ja nuorten kohdalla.

Laitilan koronaryhmä linjasi keskiviikkona, että vahva kasvomaskisuositus jatkuu edelleen koulukuljetuksissa, perusopetuksen 4.–9. -luokilla sekä Laitilan lukion arjessa.

Kuitenkin ennen pääsiäistä annettu 1–3-luokkien maskisuositus puretaan siten, että, että oppilas saa halutessaan käyttää maskia, jolloin koulu huolehtii maskien jaosta.

Myös lasten ja nuorten liikuntarajoituksiin tuli höllennyksiä. Vuonna 2001–2007 syntyneiden nuorten ryhmäliikunta ulkona sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet eivät vielä ole sallittuja

Kuten aiemminkin, vuonna 2008 syntyneet tai sitä nuoremmat lapset saavat harrastaa ryhmäliikuntaa sisällä ja ulkona oman joukkueen tai ryhmän kesken. Pelaaminen muita joukkueita vastaan ei vielä ole sallittua.

Aikuisten ulko- ja sisätiloissa tapahtuva ryhmäliikunta on edelleen keskeytettynä.