Hyvä luo hyvää – Amipro Service tarjoaa hyväntekeväisyytenä digiapua sitä tarvitseville

0
Katja Sinisalo (vas.) ja Anne Kuusisto haluavat tehdä paikallista hyvää. Tilitoimiston edustalla on sopiva paikka ottaa vastaan kaikenikäisiä ihmisiä, jotka tarvitsevat apua digiasioissa.
 • Helmikuussa Laitilan keskustaan Kaivolantien varresta muuttanut tilitoimisto ja ohjelmistotalo Amipro Service tarjoaa hyväntekeväisyytenä digiapua kaikille niille, jotka kaipaavat apua digitaalisten laitteiden ja ohjelmien kanssa. Apua on tarjolla esimerkiksi erilaisten lomakkeiden ja hakemusten täyttöön.

  – Aloitamme toukokuun loppuun asti olevana kokeiluna. Sitten näemme, onko tällaiselle tarvetta. Toivottavasti ihmiset ottavat tämän omakseen, kertoo yrittäjä Anne Kuusisto.

  Kaikki lähti siitä, kun Amipro Servicen kirjanpitäjä Katja Sinisalo luki viime perjantaina Laitilan Sanomista Eläkeliiton Laitilan yhdistyksen puheenjohtaja Alpo Wallinin haastattelun. Jutussa kerrottiin Eläkeliiton huolesta, että digitalisoituvassa maailmassa osa ihmisistä uhkaa pudota yhteiskunnan ulkopuolelle, jos ei omista tietokonetta tai älykännykkää, tai osaa käyttää sitä.

  Katja Sinisalo tunnisti ongelman. Hän on aiemmin tehnyt hyväntekeväisyyttä, ja miettinyt tapaa tehdä vapaaehtoistyötä.

  Sinisalo sai idean tarjota työpaikkansa tiloissa digiapua kaikille niille, jotka sitä tarvitsevat. Työnantaja Anne Kuusisto innostui ideasta.

  – Sitä ei kauaa tarvinnut miettiä, kun Katja ehdotti asiaa, Kuusisto sanoo.

  Sinisalo oli ajatellut tarjoavansa apua työnsä lisänä vapaaehtoisena, mutta idea sopi hyvin Amipro Servicen arvoihin. Katja Sinisalo sai työnantajaaltaan luvan tehdä neuvontaa työnsä ohessa.

  – Perheyrityksessä ovat tärkeitä perhearvot. Haluamme myös luoda Laitilaan yhteenkuuluvuuden tunnetta, Anne Kuusisto kertoo.

  Digiapua on tarjolla vaikka heti Vihtorinkatu kymmenessä, Laitilan ensimmäisenä tavaratalona tunnetussa kiinteistössä.

  – Saa tulla, kun tarve on. Varmin on tietysti se, että soittaa ja varaa ajan, mutta saa myös piipahtaa, Katja Sinisalo sanoo.

  Liiketilan toisessa kerroksessa sijaitsevat valoisat tilat, joihin pääsee portaita tai hissillä.

  Kuusisto ja Sinisalo toivovat digiavun tuovan Vihtorin Kymppiin lisää eloa, onhan talo ollut vuosikymmeniä sitten aikansa ostoskeskus.

  – Ihanaa, jos saataisiin vilskettä ja vipinää ja samalla palvelua monin eri tavoin, Sinisalo kertoo.

  Katja Sinisalo, toiselta koulutukseltaan lähihoitaja, on vakuuttunut siitä, että hyvä luo hyvää.

  – Hän on tuollainen idearikas, Anne Kuusisto kehuu.

  Sinisalon käyntikortissa lukeekin kirjanpitäjän lisäksi taloushallinnon moniosaaja ja toimistohengetär.

  Monet ovat jo löytäneet tiensä kadulle tilitoimiston näyteikkunaa katsomaan. Siellä on tällä hetkellä komea Muoti-Tuvassa aikanaan käytössä ollut kassakone sekä näyttötaulu, johon kerätään parhaillaan paikallisilta yrittäjiltä ja yhteisöiltä mainoksia, jotka laitetaan veloituksetta kaikkien nähtäville.

  – On siinä meidän omiakin, mutta joukkoon mahtuu, Kuusisto kertoo toukokuussa avattavasta näytöstä.

 • Digiapua on tarjolla kaikenikäisille Amipro Servicessä ainakin aluksi toukokuun loppuun asti.
 • Katja Sinisalolle voi soittaa numeroon 044 9738170.
 • Toimisto on auki arkipäivisin kello 8–16, paitsi perjantaisin kello 14 asti.
 • Amipro Service on perustettu vuonna 2011.