Hyvinkään uusi kaupunginjohtaja on Johanna Luukkonen

0
Johanna Luukkonen siirtyy Hyvinkään kaupunginjohtajaksi syksyllä.

Hyvinkään kaupunginvaltuusto päätti maanantaina kokouksessaan yksimielisesti valita hallintotieteen maisteri Johanna Luukkosen Hyvinkään kaupungin uudeksi kaupunginjohtajaksi vakinaiseen virkaan.

Luukkonen toimi Laitilan kaupunginjohtajana ennen Raumalle siirtymistään. Rauma jäi Johanna Luukkoselle Laitilaakin lyhyemmäksi piipahdukseksi, sillä hän aloitti työnsä Raumalla viime kesänä. Luukkosen kunnanajohtajaura alkoi vuonna 2015 Kangasniemeltä.

– Johanna Luukkosen vahvuutena on hänen monipuolinen kokemuksensa kuntajohtamisesta eri kokoisista kunnista. Yhdistettynä hänen verkostoitumistaitoihinsa ja kehittämiskykyynsä, sekä aiempaan kokemukseen Hyvinkään eri toimialoilla tehdystä työstä, arviomme hänellä olevan parhaat edellytykset kehittää kaupunkiamme tulevaisuudessa, taustoittaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irma Pahlman valintapäätöstä.

Johanna Luukkonen luonnehtii Hyvinkäätä hänen lapsuutensa ja nuoruutensa kotikaupunkina sekä paikkana, jossa hän on kasvattanut lapsensa.

– Hyvinkään kaupunki on minulle myös tuttu aiempi työnantaja, joka on antanut minulle mahdollisuuden kehittyä työurallani. Siksi tunnen erityistä iloa minulle nyt annetusta luottamuksesta toimia jatkossa kaikkien hyvinkääläisten hyväksi, sanoo Hyvinkään tuleva kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Luukkosen mukaan hänen kokemuksensa kuntakentältä eri puolilta Suomea on vahvistanut hänen käsitystään paikallisen ja alueellisen yhteistyön ja verkostoitumisen merkityksestä.

Nykyinen Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila siirtyy eläkkeelle loppuvuodesta, ja Johanna Luukkonen siirtyy tehtävään virallisesti 1. joulukuuta. Luukkonen aloittaa työnsä Hyvinkään kaupungilla kaupunginjohtajan vuosilomasijaisena kesän jälkeen.

Hyvinkään kaupunginjohtaja valittiin 17 hakijan joukosta, joista kaksi oli antanut suostumuksensa tehtävään. Neljä hakijaa perui hakemuksensa hakuajan päätyttyä rekrytointiprosessin aikana.