Johanna Luukkonen vahvasti ehdolla Hyvinkään kaupunginjohtajaksi

0
Johanna Luukkonen kuvattiin viime kesänä Laitilassa viimeisenä työpäivänään ennen Raumalle siirtymistä. Nyt Luukkonen on ehdolla Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Kuva: Riitta Salmi

Hyvinkään kaupunginhallitus saa ensi viikolla pöydälleen esityksen, jossa ehdotetaan Rauman nykyistä kaupunginjohtajaa Johanna Luukkosta uudeksi Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Lopullisen valinnan tekee Hyvinkään kaupunginvaltuusto, joka kokoontuu huhtikuun lopussa. Hyvinkään kaupunki kertoi kaupunginjohtajan valinnan etenemisestä verkkosivuillaan.

Johanna Luukkonen toimi ennen Raumaa vajaat kolme vuotta Laitilan kaupunginjohtajana. Rauman kaupunginjohtajana hän aloitti viime heinäkuussa.

Hyvinkään kaupunginjohtajan virkaan haki määräaikaan mennessä 16 henkilöä, joista kolme veti hakemuksensa pois. Johanna Luukkonen ei ollut hakijoiden joukossa, vaan häneltä saatiin kirjallinen suostumus.

Valmisteluryhmä haastatteli neljää hakijaa.

– Valintaryhmän ehdotus perustuu siihen, että Johanna Luukkosella on monipuolista osaamista ja kokemusta kuntajohtamisesta useista eri kokoisista kunnista. Hänellä on myös aiempaa työkokemusta eri toimialoilta Hyvinkään kaupungissa. Lisäksi Luukkosen kehittävä ote sekä aktiivinen verkostoituminen vakuuttivat. Uskomme siksi hänellä olevan parhaat edellytykset viedä kaupunkia eteenpäin tulevaisuudessa, sanoo valmisteluryhmän puheenjohtaja Annika Kokko.

Länsi-Suomen verkkosivuilla torstaina julkaistussa haastattelussa Luukkonen kertoo, että virkojen vapautumisen ajankohtaa ei voi valita. Hän kertoo lehdessä, että Rauma ja Hyvinkää ovat ”kaksi aivan loistavaa kaupunkia”.

– Vaakakupissa on Hyvinkää, joka on kotikaupunkini, oma kaupunki, jonka tunnen tosi hyvin. Se oli koti, joka kutsui, hän kommentoi Länsi-Suomessa.