Kaupungin istutusten hoito jaettu kahteen eri urakkaan – Toisen urakan hoitaa Laitilan-Pyhärannan 4H ja toisen Laitilan Eräsissit

0
Kiinteistöjen edustalla olevat istutukset hoitaa ensi kesänä Laitilan Eräsissit.

Laitilan kaupungin istutusten hoito on perinteisesti jaettu kahteen urakkaan. Näin toimittiin myös vuosien 2021–2022 istutusten osalta.

Liikenneväylien ja yleisten alueiden hoitoon oli tullut yksi tarjous Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistykseltä ja kiinteistöjen istutusten hoitoon kaksi tarjousta, joista halvin oli myös 4H-yhdistyksen tekemä. Urakoitsijan jättäessä molemmista urakoista edullisimman tarjouksen, on tällä valintaperusteiden mukaisesti oikeus valita toinen tarjoamistaan urakoista.

4H-yhdistys valitsi urakan liikenneväylien ja yleisten alueiden istutuksista. Tähän urakkaan sisältyy hoitosuunnitelman mukaan 38 kukkapenkkiä tai istutusallasta sekä 40 puuta tai puunalustaa. Istutuskohteita sijaitsee Keskuskadun, Vihtorinkadun ja Kirkkotien varrella sekä torilla ja keskusta-alueen tienjakajissa. Myös terveyskeskuksen Kasitielle näkyvä vaakunaistutus sisältyy kokonaisuuteen.

Kiinteistöjen istutusten hoitoon tekninen valiokunta valitsi Laitilan eräsissit. Tähän urakkaan sisältyvät muun muassa kaupungintalon, Laineen talon, Kustaa Hiekan lukutuvan, Poukan talon ja kirjaston istutukset.