Kaupunki palautti seurakunnan poikkeuslupahakemuksen valmisteluun

0
Laitilan seurakunnassa työskentelee tällä hetkellä kaksi pappia. Lisäksi seurakunnassa käytetään niin sanottuja keikkapappeja, jotka ovat esimerkiksi eläkkeellä olevia pappeja. Kuva: Hanna Hyttinen

Laitilan kaupunginhallitus palautti valmisteluun Laitilan seurakunnan leikkipuistoa varten tekemän poikkeamislupahakemuksen. Valmistelussa tarkastellaan turvallista kulkureittiä leikkipuistoon.

Leikkipuistoa on suunniteltu rakennettavaksi S-marketin parkkipaikan toisella puolella sijaitsevalle tontille. Kulkureitin turvallisuutta arvioidessa täytyy hallituksen mukaan ottaa huomioon myös Kasitien risteyshankkeen vaikutus alueeseen.

Laitilan seurakunta on vuokrannut tilat Osuuskauppa Keulalta. Seurakuntakodiksi nimetyissä tiloissa toimii tällä hetkellä muun muassa kirkkoherranvirasto. Lasten päiväkerho- ja iltapäiväkerhotoiminta siirtyy uusiin tiloihin syksyllä. Leikkipuisto, jolle poikkeamislupaa on haettu, rakennetaan kerhojen käyttöön. Seurakunta on vuoden 2021 talousarviossa varannut leikkipuistoa varten 120 000 euroa.