Kokeilusta pysyvä osa henkilöstöpolitiikkaa – Kaupungin työntekijöille palkaton vapaapäivä lapsen ensimmäisen luokan aloituspäiväksi

0
Kappelimäen koulussa aloittaa ensi syksynä tämänhetkisten tietojen mukaan 68 oppilasta. Kaikkiaan ekaluokkalaisia on ensi syksynä 114.

Laitilan kaupungin työntekijä saa jatkossa palkallisen vapaapäivän lapsen peruskoulun ensimmäisen luokan aloituspäiväksi. Laitilan kaupunginhallitus päätti kaksivuotisen kokeilun jälkeen ottaa palkallisen vapaapäivän pysyväksi käytännöksi.

Kaksivuotisen kokeilun aikana mahdollisuutta vapaapäivään käytti yhteensä 32 henkilöä. Kaupunki arvioi, että mahdollisuus koskettaa arviolta noin 30 työntekijää vuosittain. Palkallisen vapaapäivän vuosikustannukset ovat alle 5 000 euroa.

Kokeilu on ollut osa hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja työnantajakuvan parantamista, minkä vuoksi hallitus halusi ottaa palkallisen vapaapäivän käyttöön pysyvästi.