Koronarokotuksen on saanut yli 2000 laitilalaista

0
Laitilan koronarokotustilastot kertovat, että yli 2000 laitilalaista on saanut rokotteen kertaalleen.

Laitilan terveyskeskuksen tämän viikon tilastot kertovat, että yli 2000 laitilalaista on saanut koronarokotuksen. Tarkalleen 2014 yli 16-vuotiasta on pistetty kertaalleen keskiviikkoon mennessä.

Molemmat rokoteannoksensa saaneita on yhteensä 47. Luku on pysynyt lähes samana jo useita viikkoja. Terveyskeskuksen suunnitelmien mukaan tehosterokotuksia annetaan koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle huhtikuun viimeisellä viikolla, jolloin kahdesti rokotettujen määrä alkaa nousta. Vanhusten asumispalveluyksiköiden henkilökunnan ja asukkaiden toisen rokotuskerran arvioidaan sijoittuvan toukokuun puolivälin paikkeille.

Yli 80-vuotiaista 94 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksensa. 70–79-vuotiaista puolestaan noin 80 prosenttia on saanut pistoksen. Nyt rokotusaikoja jaetaan yli 65-vuotiaille laitilalaisille.

Alle 70-vuotiaista riskiryhmäläisistä rokotteen on saanut 370 laitilalaista. Riskiryhmäläisten rokotukset ovat tauolla, mutta Laitilan terveyskeskuksen suunnitelman mukaan riskiryhmäläisten rokottaminen aloitetaan uudelleen huhtikuun lopussa.