Koronasta vain vähäsen Jazzkukkoon

0

Hallitus julkisti tällä viikolla exit-suunnitelmansa. Kun pitkään on kerrottu vain rajoituksista, nyt alkoi vihdoin kuulostaa lupaavalta. Alle 50 hengen ulko- ja sisätilaisuudet halutaan sallia mahdollisimman pian. Kotimaan matkailulle näytetään vihreää valoa jo kesäkuussa. Tautitilannetta tarkastellaan kahden viikon välein ja katsotaan, miten rajoituksia voidaan purkaa.

Laitilassa koronatartuntoja on ollut vielä tälläkin viikolla sen verran, että täällä tuskin voidaan järjestää heti kesän alussa suuria tapahtumia. Munamarkkinat ry:n hallitukselta oli viisas päätös siirtää tapahtuma ensi vuoteen ja keskittyä 50-vuotisjuhlien suunnitteluun.

Jazzkukko julkaisi tällä viikolla ohjelmistonsa. Taiteellinen johtaja Kari Antila ja hallituksen jäsen Jukka Alkio toivovat, että heinäkuun lopussa Laitilassa voitaisiin nauttia musiikista ja piknikistä Kirkkopuistossa. Näin arvioivat myös muut tapahtumajärjestäjät, sillä naapurissa aiotaan järjestää Crusell-viikko ja Rauhan 300-vuotisjuhlat. Karjurock ei ole vielä ilmoittanut ratkaisuaan.

Jazzkukko on vakiinnuttanut paikkansa tapahtumakartalla. Viime kesänä tapahtuma kutistui koronan vuoksi, mutta kesällä 2019 saavutettiin yleisöennätys. Tänä kesänä Jazzkukko saattaa hyvinkin tehdä jälleen uuden yleisöennätyksen, kun lauteille nousee blues-kitaravirtuoosi Erja Lyytinen. Yleisöä vetää hyvän ohjelmiston lisäksi myös se ilo, että vihdoin voidaan juhlia yhdessä.

40-vuotisjuhlia viettävä Crusell-viikko ja Jazzkukko osuvat tänä vuonna samaan ajankohtaan. Tapahtumat myös lähentyvät toisiaan, kun Crusell-viikon yksi pääesiintyjistä on Marzi Nyman. Jos tapahtumat tekisivät yhteistyötä, yhteismarkkinointi voisi lisätä kauempaa tulevien kävijöiden määrää.

Teija Uitto