Kunnantalon kellari kokonaan pois käytöstä

0
Arkistokuva: Maria Suomi

Pyhärannan kunnanviraston sisäilma- ja rakennetutkimusten perusteella muun muassa kunnantalon kellarikerrosta esitetään otettavaksi kokonaan pois käytöstä. Kellarissa sijaitsee tällä hetkellä varastotiloja. Kellaria esitetään myös alipaineistettavaksi ja paine-eron pysyvyys tulee todentaa mittauksia. Myös kellarikerrokseen johtavat ovet tulee raportin mukaan tiivistää.

– Kellaritilasta on löytynyt kosteutta ja sen mukanaan tuomia ongelmia. Tila on ollut jo vuosia pois käytöstä, rakennustarkastaja Olli Lahtonen kertoo.

Tässä vaiheessa kunta suorittaa sisäilma- ja rakennetutkimuksissa esiin nousseet välittömästi tehtävät toimenpiteet.

Aerplan Oy on laatinut kunnanviraston ilmanvaihdosta raportin ja tehnyt suunnitelman, jotta edellä mainitut toimenpiteet saadaan tehtyä. Esitettyjen korjaustoimien kustannusarvio on 10 400 euroa. Tehtäviin kunnostustoimenpiteisiin haetaan seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa lisämäärärahaa. Toimenpiteet on tarkoitus suorittaa silloin, kun kunnanvirasto on kiinni.

1950-luvulla rakennettu kunnantalo kaipaisi Lahtosen mukaan laajempaakin remonttia.

– Täytyy huomioida rakennuksen ikä, kun mietitään mitä tehdään. Talousarvion yhteydessä täytyy miettiä, mitkä ovat jatkotoimenpiteet, Lahtonen kertoo.

Kunnanhallitus merkitsi suunnitelmat tiedokseen ja valtuutti rakennustarkastajan viemään esitettyjä korjaustoimenpiteitä eteenpäin.