Kuntavaalit tulevat, oletko valmis? – Anna äänesi kuulua ja kysy tai kommentoi kesäkuun kuntavaaleihin liittyviä asioita

0
Kesäkuun kuntavaaleissa valitaan uudet jäsenet kaikkiin Suomen kunnanvaltuustoihin, jotka aloittavat työnsä 1.8.2021.

Miten kotikuntaasi pitäisi kehittää, huolettaako vanhustenhoito, onko eri-ikäisille tarpeeksi vapaa-ajanpalveluita, askarruttaako lasten päivähoito tai vaikkapa kyläkoulujen kohtalo? Tai onko sinulla toiveita ehdokkaalle, jota olet ajatellut äänestää kesäkuussa pidettävissä kuntavaaleissa?

Onko mielessäsi kysymys, jonka haluaisit esittää yksittäiselle kuntavaaliehdokkaalle tai jollekin vaaleissa mukana olevalle puolueelle tai ryhmälle? Vai haluaisitko antaa kuntapolitiikkaan liittyvän kiitoksen tai kommentin?

Voit lähettää kysymyksesi tai kommenttisi meille, sillä Laitilan Sanomat julkaisee kuntavaaleihin liittyvistä kysymyksistä, kommenteista, kiitoksista sekä palautteista kaksiosaisen juttusarjan, jonka toisessa osassa keskitytään Laitilan ja toisessa Pyhärannan asioihin.

Voit osoittaa sanasi niin yksittäiselle ehdokkaalle kuin jollekin ehdokkaita asettaneelle ryhmälle tai puolueelle – tai vaikka niille kaikille. Laitilan Sanomien toimitus toimittaa kysymyksesi eteenpäin sille taholle, jolta vastausta olet toivonut.

ANNA siis äänesi kuulua, kysy ja vaikuta – kuntavaaleissa kyse on monista meidän kaikkien kuntalaisten elämään vaikuttavista asioista.

Julkaisemme kysymyksiänne sekä niihin saatuja vastauksia kahdessa juttukokonaisuudessa ennen 26.5. alkavaa ennakkoäänestystä. Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 13.6.

KESÄKUUSSA pidettävissä kuntavaaleissa valitaan jäsenet uusiin kunnanvaltuustoihin, jotka aloittavat työnsä 1.8.

Laitilassa ehdokkaita ovat asettaneet Kansallinen Kokoomus, Laitilan puolesta, Liike Nyt, Perussuomalaiset, Pro Vakka-Suomi, Suomen Keskusta, Suomen Ruotsalainen Kansanpuolue, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue sekä Vihreä liitto.

Pyhärannassa ehdokkaita ovat asettaneet Yhteinen Pyhäranta, Kansallinen Kokoomus sekä Perussuomalaiset.

Lähetä vaaleihin liittyvä kysymyksesi tai kommenttisi viimeistään 4.5. alla olevalla lomakkeella, sähköpostilla osoitteeseen kyselyt@laitilansanomat.fi tai Laitilan Sanomien Whatsapp-numeroon 050 4758787.

Muista mainita, kenelle tai mille ryhmälle kysymyksesi on osoitettu. Liitä mukaan myös omat yhteystietosi, sillä vaikka kysymykset julkaistaan lehdessä nimettöminä, tulee yhteystietojesi olla toimituksen tiedossa.

Kysely on päättynyt.