Kuuden henkilön kokoontumisrajoituksia jatketaan Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa alueensa kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 14. toukokuuta asti. Korkeintaan kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa.

Päätös pohjautuu alueellisiin tilannekuviin, joiden mukaan Varsinais-Suomi on edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja Satakunta kiihtymisvaiheessa. Molempien maakuntien alueella tartuntamäärät ovat vähentyneet, mutta virusmuunnoksia todetaan jo valtaosassa tartuntatapauksia.

Riski koronaepidemian nopealle laajenemiselle on edelleen olemassa molemmissa maakunnissa, vaikka rokotukset ovatkin käynnistyneet hyvin.

Viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin. Myöskään muihin kokouksiin, joihin osallistuminen on rajattu vain yhteisön jäsenille, ei pääsääntöisesti enää sovelleta yleisötilaisuuksia koskevia kokoontumisrajoituksia. Tämä koskee asunto-osakeyhtiöiden ja osakeyhtiöiden yhtiökokouksia, osuuskuntien kokouksia sekä rekisteröityjen yhdistyksien sääntömääräisiä tai lakimääräisiä kokouksia. Nämäkin tulisi mahdollisimman laajasti järjestää etäkokouksina.