Kylänpään idyllin keskelle kauneushoitola

0
Elina Kuusiston mies remontoi takkahuoneesta tilat kauneushoitolalle.

Elina Kuusisto , 27, jännitti etukäteen pääsiäisen jälkeistä tiistaita.

–  Illalla mies kysyi, että no miten meni. Vastasin, että en voisi olla onnellisempi. Kaikki meni niin hyvin.

Kuusisto on toiminut kosmetologiyrittäjänä Raumalla viime vuoden tammikuusta alkaen. Maaliskuun lopussa hän sulki työhuoneensa oven Rauman Walimolla ja pääsiäisen jälkeen avasi Hyvän Olon Hoitolan Laitilassa.

Hän oli kuvitellut, että ensimmäiset työpäivät ovat hiljaisia, mutta toisin kävi:

– Tiistain kaikki ajat olivat täynnä, ensi viikkokin on jo täynnä, Elina Kuusisto hengähtää tyytyväisenä.

– Minulla on käynyt vanhoja asiakkaita Raumalta ja tullut aivan uusiakin asiakkaita.

Kuusisto oli etukäteen selvittänyt, onko Laitilassa tilaa vielä yhdelle uudelle kauneushoitolalle. Kuusiston kauneushoitola sijaitsee Kylänpään rauhallisella omakotitaloalueella, keskustan ja Uudenkaupungintien läheisyydessä.

– Meillä oli omakotitalossa takkahuone lähes käyttämättömänä. Tila sopi hyvin kauneushoitolaksi, kun tilaan on oma sisäänkäyntikin. Korona-aikana asiakas voi tulla tänne turvallisesti, kun minun lisäkseni täällä ei ole muita. Jokaisen asiakkaan jälkeen desinfioin hoitotuolin ja välineet.

Elina Kuusistolle kosmetologin ammatti on nuoruuden haave. Hän lähti kuitenkin opiskelemaan lähihoitajaksi ja hoiti seitsemän vuotta vanhuksia. Kuusisto sanoo arvostavansa lähihoitajan työtä ja on tyytyväinen, että toimi siinä työssä.

– Viihdyn ihmisten kanssa ja lähihoitajan taustasta on hyötyä myös tässä työssä. Voin tehdä terveyttä edistäviä hoitoja ja samalla antaa myös hemmottelua.

Kosmetologiksi Kuusisto opiskeli Turun Beauty Institutessa. Koulutus kesti 1,5 vuotta ja hän oli opintovapaalla lähihoitajan työstä vain pari kuukautta opintojen loppuvaiheessa. Jo opiskeluvaiheessa hän päätti ryhtyä yrittäjäksi.

Raumalla itse työ oli mukavaa, mutta hän kaipasi rauhallisempaa työympäristöä. Vähitellen idea siitä, että kauneushoitolan voisi sijoittaa oman kodin yhteyteen, alkoi muhia. Kun hän sitten ehdotti sitä miehelleen, mies piti ideaa hyvänä ja ryhtyi remonttireiskaksi. Punatiilitakka sai valkoista väriä ja seinät maalattiin ja tapetoitiin. Nyt tilat ovat viihtyisät.

Kauneushoitolan edessä on omakotitalon pihaterassi, josta Kuusisto sai hauskan idean.

– Polttari-, synttäri- ja babyshower-porukat voisivat tulla tänne. Kun esimerkiksi morsian on kauneushoidossa, polttariporukka voi viettää aikaa rennosti terassilla.

Elina Kuusisto vastaanottaa asiakkaita Laitilassa aluksi vain perjantaisin ja lauantaisin, sillä hän sijaistaa alkuviikon kosmetologia Nousiaisissa.

– Heinäkuusta alkaen teen enemmän työpäiviä Laitilassa.

Yrittäjyys mahdollistaa vapaat työajat, mikä sopii hyvin nuoren naisen elämäntilanteeseen. Elinasta on tulossa äiti elokuun lopussa. Hän aikoo silti jatkaa myös kosmetologin töitä.

– Vauvasta riippuu, kuinka paljon voin ottaa asiakkaita. Nettiajanvaraus on hyvä systeemi, sieltä asiakkaat voivat nähdä, miten aikoja on tarjolla.

Perinteisten jalka- ja kasvohoitojen lisäksi Elina Kuusisto tekee geelilakkauksia, sokerointeja, ripsien ja kulmien kestovärjäyksiä, ripsien pidennyksiä sekä kestotaivutuksia.