Laitila ryhtyy antamaan koronarokotuksia yli 16-vuotiaille riskiryhmäläisille

0
Koronarokotteen on todettu suojaavan tehokkaasti koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin vakavimmilta muodoilta.

Laitila rokottaa nyt yli 16-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia sekä kaikkia perusterveitä yli 50-vuotiaita. Yli 50-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen nyt sähköisesti.

Laitilassa on avattu koronarokotuksiin ajanvaraus 16 vuotta täyttäneille ensimmäiseen tai toiseen riskiryhmään kuuluville. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi astmaatikot ja kakkostyypin diabeetikot, jotka käyttävät jatkuvaa lääkehoitoa.

Aiemmin Laitila on rokottanut yli 18-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia sekä perusterveitä yli 50-vuotiaita.

LAITILASSA on myös otettu käyttöön kaikille 50 vuotta täyttäneille koronarokoteajan sähköinen ajanvaraus. Ajan koronarokotukseen voi sähköisesti varata osoitteessa https://laitila.terveytesi.fi. Sivu ei kuitenkaan toimi Internet Explorer -selaimella. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Alle 50-vuotiaiden rokotteeseen oikeutettujen – kuten riskiryhmäläisten tai kuntavaaleissa toimivien vaalivirkailijoiden – tulee kuitenkin varata koronarokoteaika soittamalla ajanvarausnumeroon 02 8501 8307 ja jättää palveluun ääniviesti. Rokoteaika toimitetaan joko tekstiviestillä tai takaisin soittamalla.