Laitilassa 12 koronatartuntaa kahden viikon aikana – Varppeen koulu ja lukio palaavat lähiopetukseen maanantaina

0
Mittava kosteus- ja sisäilmaremontti jatkuu Varppeen yläkoulussa ja pienemmässä mittakaavassa myös sen seinän takana olevassa Laitilan lukiossa.

Viimeisen kahden aikana Laitilassa on todettu kaksitoista koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneista kuusi on yhä tartuntalain mukaisessa eristyksessä. Samalla aikavälillä koronavirukselle altistuneita on ollut 28, joista kuusi on yhä karanteenissa. Seurannassa olevien tartunnanlähde on tiedossa.

Koska koronatartuntojen ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun koko maakunnan alueella, Varsinais-Suomen koronaryhmä arvioi, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset voivat siirtyä lähiopetukseen tai hybridimalliin, jos kunnat niin päättävät. Laitilan kaupunki tiedottaa nettisivuillaan, että sekä Varppeen koulu että Laitilan lukio siirtyvät lähiopetukseen maanantaina.

Ilmaantuvuuden laskusta huolimatta Varsinais-Suomen tilanne on edelleen vakava.

– Olemme päässeet avannosta ylös, mutta emme ole saaren rannassa, saati saunan lämmössä vielä, kuvailee Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri tiedottaa, että maakunnan alueella ilmoitetuista tapauksista noin 70 prosenttia on saatu jäljitettyä. Tutkituista näytteistä 5,3 prosenttia on ollut positiivisia.