Laitilassa Sydänviikkoa vietetään luonnossa– Hyvinvointirasteilla jumpataan, hiljennetytään ja halataan puuta

0
Tällä rastilla punnerretaan puuta vasten ja istutaan ”tyhjän päällä”. Laitilan-Pyhärannan Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Lainio näyttää mallia.

Kevät näkyy, kuuluu ja tuoksuu luonnossa. Tienvarsia värittävät siniset skillat ja keltaiset leskenlehdet ja linnut pitävät kevätkonserttia puissa. Ilmassa on heräävän luonnon tuoksu. Ulkona reippailu ja aistituntemuksiin keskittyminen tekevät mielelle, keholle ja sydämelle hyvää.

Tällä viikolla vietetään Sydänviikkoa, jonka kunniaksi Laitilan-Pyhärannan Sydänyhdistyksen aktiivit pystyttivät Hyvinvointia luonnosta -rastipolun Laitilan Varppeen alueelle.

Hyvinvointia luonnosta -rastipolkuja on perustettu Laitilan lisäksi myös muun muassa Uuteenkaupunkiin ja Loimaalle.

Oppaaksi hyvinvointirasteille lähtee Laitilan-Pyhärannan Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Riitta Lainio .

Polku alkaa Urheilutalon edustalta ja kuljettaa Varppeen alueen läpi Voimaportaiden kautta takaisin Urheilutalon eteen.

Lainio kiittelee Laitilan kaupunkia, jolta lupa rastien pystyttämiseen heltisi.

– Soitin tekniselle johtajalle Mika Raulalle , joka sanoi, että ilman muuta ja mukavaa, että joku järjestää jotain, Lainio kertoo.

Lyhtypylväisiin ja puihin kiinnitetyt rasteillä muun muassa nostetaan vähän sykettä, harjoitetaan tasapainoa, lisätään liikkuvuutta ja halataan puuta.

Yhdellä rastilla kehotetaan käyttämään kaikkia aisteja.

– Rastilla voi pistää silmät kiinni ja haistella, mitä täällä on. Tässä täytyy myös rauhoittua siihen, mitä kuulet, Lainio kertoo.

Rastit on helppo löytää ja polku on sopivan lyhyt. Kaikkiaan rasteja on kymmenkunta. Tehtävät ovat sen tyyppisiä, että niiden tekeminen sujuu monenkuntoisilta liikkujilta.

Hyvinvointirasteja voi kierrellä omaan tahtiin vielä tämän viikon aikana. Rasteja kiertäneiden kesken järjestetään arvonta.