Laitilassa tiistaina verenluovutustilaisuus – verenluovuttajien aktiivisuutta tarvitaan koronaepidemian jatkuessa

0
Laitilassa pääsee luovuttamaan verta säännöllisin väliajoin. Kuva: Veripalvelu

Tiistaina Laitilassa voi luovuttaa verta kello 13–18 Urheilutalolla osoitteessa Urheilutie 9. Veripalvelu muistuttaa, että verenluovuttajia tarvitaan joka päivä noin 800 koronatilanteesta huolimatta, sillä sairaaloiden verivarastojen on pysyttävä riittävinä myös poikkeusoloissa. Verenluovutukseen on edelleen turvallista tulla.

– Esimerkiksi leikkaus- ja syöpäpotilaat, onnettomuuksien uhrit, synnyttävät äidit ja keskoslapset tarvitsevat verensiirtoja myös poikkeusoloissa. Siksi on tärkeää, että verenluovutukseen pystyvät ihmiset pysyvät aktiivisina, sanoo Veripalvelun verenluovutuksen operatiivinen johtaja Maarit Kuusisaari-Bergström.

Verenluovutuksessa käyminen on koronaepidemian aikana edelleen turvallista.

Verenluovutuksen turvallisuudesta huolehditaan

  • Verenluovuttajat otetaan vastaan ajanvarauksella. Näin varmistetaan turvavälien toteutuminen.
  • Verenluovutuspisteissä edellytetään Veripalvelun tarjoaman kirurgisen maskin käyttöä.
  • Jokainen luovuttaja ohjataan käsienpesuun tai käsien desinfiointiin luovutustilaan saapuessaan sekä sieltä lähtiessään. Luovuttajille on tarjolla mahdollisuus käsidesinfektioon ja suunenäsuojuksen vaihtoon tilassa oleskelun aikana.
  • Verta voi luovuttaa vain, jos on oireeton.