Sirppujokilasku tänä vuonna tavallista aikaisemmin

0
Sirppujokilasku on aikaistettu tänä vuonna parilla viikolla, ajatuksella että joessa olisi viime vuosia enemmän vettä. Kuvassa tyylinäyte Jari Kiveisen laskusta Hallun koskessa vuonna 2004.

Tänä vuonna Sirppujokilaskun lähtöä on aikaistettu, jotta vettä on runsaasti vesikulkuneuvon alla. Lähtö tapahtuu perinteiseen tapaan lauantaina 17. huhtikuuta Nansion sillan kohdalta Kodjalan kylästä kello 12.

– Talvi on kyllä ollut harvinaisen runsasluminen, joten sulamisvesiä pitäisi riittää melko pitkään, kertoo Sirppujokilaskun puuhamies Jari Kiveinen. Tämän vuoden Sirppujokilasku on hänelle jo 22.

– Koronarajoituksista huolimatta liikunta ulkotiloissa on sallittua, ja Sirppujoessa varmasti riittää kaikille vapaata ilmatilaa,

Kiveinen on hankkeen uudelleen alkuunpanijana osallistunut yhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikkiin laskuihin.

– Olin olkaleikkauksessa, ja käsi kantositeessä. Eivät antaneet lähtölupaa, nuo terveysintoilijat, toteaa Kiveinen lääkäreistä ja väliin jääneestä laskusta.

Nansion sillalta alkava matka päättyy Kalannin keskustaan.

– Pysähdymme ennen Ruukin patoa. Matkaan kuluu aikaa 3-4 tuntia.

Matkaan osallistujille on pakollista pelastus- tai kelluntaliivit. Varavaatteet on hyvä olla mukana vesitiiviisti pakattuna.

– Yleensä joka reissulla joku kastuu, muistelee Kiveinen.

Lisäksi jos aikoo laskea matkalla olevat pari koskea, on kypärä suositeltava varuste.

– Lisäksi matkaan pitää ottaa avoin ja rento mieli, sekä evästä oman tarpeen mukaan.

Kiveisen mukaan parasta pukua ei ehkä kannata laittaa, koska rannoilla on liukasta ja liejuista.

– Sama pätee jalkineisiin, hienojakoista liejua ei tahdo saada millään pestyä pois, tietää Kiveinen.

Matkaan jokainen lähtee omalla vastuulla, ja suojaetäisyyksistä koronan vuoksi tulee pitää huolta. Maskia ei ole tarpeen käyttää.

– Jokeen luiskahtaneelle kyllä tarjotaan melanmittaista apua, mutta lähikontaktia ei sallita kuin saman perheen jäsenille, naureskelee Kiveinen.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy verkkosivuilta https://lailanet.fi/sirppujoki/ tai tapahtumasta voi kysellä Jari Kiveiseltä numerosta  050 5213529.