Susanna Tapani odotetusti naisleijonien MM-joukkueeseen

0
Laitilassa syntynyt Susanna Tapani on kokenut arvokisaedustaja sekä jääkiekossa että ringetessä.

Naisleijonat Kanadan Halifaxissa ja Trurossa 6.-16. toukokuuta pelattaviin MM-kisoihin on nimetty. Suomen pelipaidan pukee MM-kisoissa päällensä joukko kokeneita arvokisakävijöitä ja kahdeksan ensikertalaista. Yksi kokeneista on laitilalaislähtöinen Susanna Tapani.

– Kisajoukkue on hyvä sekoitus uutta verta ja kokeneita konkareita ja uskomme, että tämä ryhmä lähtee aidosti taistelemaan kirkkaimmista mitaleista, päävalmentaja Pasi Mustonen kertoo.

– Takana on poikkeuksellinen leirijakso. Osa ulkomailla pelaavista pelaajista joutui jättämään leirin väliin eteen tulleiden altistusten vuoksi emmekä valitettavasti päässeet harjoittelemaan koko ryhmällä. Suuri osa MM-ehdokkaista oli kuitenkin paikalla ja saimme harjoittelun ohella pelattua kaksi harjoituspeliä, joiden tarkoituksena oli saada joukkueelle yhteistä pelituntumaa.

Seuraavaksi pelaajilla on edessään omatoiminen harjoitusjakso, jonka aikana valmistautuminen jatkuu valmennuksen ohjeistamana. Koronavirustilanteen vuoksi jokainen MM-joukkueeseen nimetty pelaaja on vastuussa kontaktien minimoinnista ja muista terveysturvallisuuteen liittyvistä toimista, joilla pyritään ehkäisemään mahdollisia altistuksia tai tartuntoja.

– Omatoimijakso päättyy kuuden vuorokauden karanteeniin, jonka aikana jokainen testataan kolme kertaa. Jokaisesta testistä tulee saada negatiivinen tulos, jotta paikka kisakoneeseen lopulta aukeaa, GM Tuula Puputti avaa kisamatkaa edeltävää karanteenivaihetta.

– Terveenä pysyminen on tulevina viikkoina kaiken A ja O – testaaminen jatkuu kotimaan jälkeen kisapaikalla.

Perillä Kanadassa joukkue on ensin kahdeksan päivän hotellihuonekaranteenissa. Kanada luistelee Naisleijonien vastustajaksi Suomen MM-avauksessa, joka käynnistyy Suomen aikaa perjantaina 7. toukokuuta kello 01.30.

MM-kisat pelataan 6.–16. toukokuuta. Suomessa MM-kisoja voi seurata TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa.