Vexveltä uusi palloventtiilituotesarja – Tavoitteena kilpailukyvyn säliyttäminen kiristyvillä venttiillimarkkinoilla

0
X-sarjan tuotteet on suunniteltu erityisesti rakennusten lämmitys- ja jäähdytysverkostojen sulkemiseen ja säätämiseen.

Vexve lanseerasi uuden Vexve X -palloventtiilituotesarjan kokoluokkiin DN 10–50.

– Uudistuneen ulkonäön lisäksi sarjan sulku- ja säätöventtiileihin on tehty useita käyttöä helpottavia teknisiä parannuksia. Samalla myös tuotteiden hiilijalanjälki pienenee, yritys tiedottaa.

Pienet palloventtiilit ovat olleet pitkään Vexven liiketoiminnan kivijalka ja ovat säilyneet lähes muuttumattomina viimeisen 30 vuoden ajan. Tärkeämmäksi syyksi tuoteuudistukseen Vexven tuotepäällikkö Pertti Kulma nimeää tuotteiden modernisoinnin.

– Venttiileitä on nyt esimerkiksi kevyempi käyttää pienentyneen vääntömomentin ansiosta. Hyödynsimme teollista muotoilijaa sarjaa suunniteltaessa, jotta myös ulkonäkö ja ergonomia vastaavat nykyaikaisia vaatimuksia. Kaikki muutokset tähtäävät Vexven kilpailukyvyn säilyttämiseen kiristyvillä venttiilimarkkinoilla.

Valikoimaan kuuluu teräksisiä ja haponkestäviä sulku- ja säätöventtiileitä kaikilla talotekniikassa yleisimmin käytettävillä liitospäillä kokoluokissa DN 10–50. Tätä suuremmat kokoluokat säilyvät ennallaan. X-sarjan kaikille haponkestäville venttiileille on myönnetty talousvesihyväksyntä.

X-sarjan tuotteet on suunniteltu erityisesti rakennusten lämmitys- ja jäähdytysverkostojen optimaaliseen sulkemiseen ja säätämiseen, mutta ne soveltuvat myös käytettäväksi kaukoenergiaverkostoissa. Uuden rakenteen ansiosta sarjan venttiilit on entistä helpompi eristää ja lämpöhukkaa tapahtuu vähemmän.

– Uusi rakenne sekä kahvan ja säätimen materiaalin vaihtuminen metallista komposiittiin pienentää tuotteen hiilijalanjälkeä keskimäärin 9 prosenttia. Lisäksi uusien kahvojen ja säätimien tuotetiedot lasermerkitään perinteisen painatuksen sijaan, mikä vähentää kemikaalien käyttöä tuotteen valmistuksessa, Kulma kertoo.

Kaikki sarjan tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Vexve Oy

  • Vexve on kaukoenergian venttiiliratkaisujen toimittaja.
  • Vexvellä on tehtaat Laitilassa ja Sastamalassa.
  • Vexven venttiili- ja säädintuotteita sekä hydraulisen ohjauksen ratkaisuja käytetään kaukoenergiaverkoissa, voimalaitoksissa sekä kaikenkokoisten rakennusten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä.
  • Vexve on osa Vexve Armatury Groupia.