Yritystapahtumasta kasvoi valtakunnalliset verkkotreffit – Tulevaisuuden teollisuuskumppani voi löytyä korona-aikana ideointitapaamisessa

0
Ukipoliksen toimitusjohtaja Katariina Torvinen kannustaa teollisuuden parissa toimivia yrityksiä osallistumaan Kohtaa kumppani -verkostoitumispäivään.

Kehittämisyhtiö Ukipolis järjestää yhdessä Yrityssalon, Loimaan seudun ja Turunmaan kanssa 11. toukokuuta kello 9–12 suositun Kohtaa kumppani -verkostoitumispäivän.

Ukipoliksen toimitusjohtaja Katariina Torvinen kertoo, että tänä vuonna yritystreffit järjestetään ensimmäisen kerran yhdessä Seutukaupunkiverkoston kanssa.

Teollisuuden parissa toimiville yrityksille suunnattu tapahtuma on nyt valtakunnallinen ja se on yrityksille täysin ilmainen.

Katariina Torvinen kertoo, että tarve yritysten verkostoitumista vauhdittaville tilaisuuksille on kasvanut korona-aikana, kun pandemian vuoksi messuja ja muita tapahtumia ei ole järjestetty yli vuoteen.

Yrityksiltä on tullut hänen mukaansa viestiä, että kehittämistyö on vaikeutunut, kun enää ei päästä yhteisten pöytien ääreen pallottelemaan ideoita ja puhumaan yhteistyöstä.

– Etäpalaverit ja webinaarit ovat hyviä, mutta ne eivät tarjoa mahdollisuutta kahdenkeskisiin keskusteluihin. Kuinka moni uskaltaa avata suunsa ja kertoa oman asiansa, kun mukana on monta kymmentä osallistujaa.

Torvinen painottaa, että verkostoitumispäivä on matalan kynnyksen tapahtuma ja siihen osallistuminen on yritykselle helppoa.

Osallistuja voi sopia etukäteen jopa kymmenen tapaamista, joiden pituus on enintään 15 minuuttia.

– Kannattaa ilmoittautua ja rekisteröityä mahdollisimman ajoissa, jotta varmistaa mahdollisuuden kohtaamisiin haluamiensa yritysten kanssa, Torvinen vinkkaa.

Verkostoitumispäivä järjestetään nyt kuudennen kerran, ja parhaimmillaan niissä on saatu yli 350 kohtaamista ja kädenpuristusta. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestetään nyt digitaalisesti, mikä mahdollistaa sen kasvamisen valtakunnalliseksi.

Torvinen iloitsee Seutukaupunkiverkoston lähtemisestä mukaan kumppaniksi. Verkoston toiminnassa on mukana 57 kuntaa eri puolilta Suomea.

– Seutukaupunkiverkostolla on kokemusta vastaavien verkkotapahtumien järjestämisestä yhteistyössä BusinessMakerin kanssa.

Tapahtuman alussa kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja liittyen alihankintaan, uusiin palveluihin ja koulutukseen. Tämä osuus kestää tunnin.

Yritysten edustajina puheenvuoron käyttävät johtaja Vesa Hyytiä Valmet Automotivelta Oy:tä ja toimitusjohtaja Timo Tuominen Paramet Konepaja Oy:stä.

Projektiasiantuntija Aila Ryhänen kertoo Alihankinta.info -palvelusta. Kaikkien seutukaupunkien yritykset pääsevät Alihankinta.infoon maksutta vuoden 2023 alkuun asti. Turun yliopiston konetekniikan professori Jussi Kantola avaa tulevaisuuden uusia tutkimusteemoja.

Kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Leevi Törmäkangas Team Finlandista kertoo yritysten käytössä olevista rahoitusintrumenteista.

Yritykset ovat korona-aikana painineet monenlaisten haasteiden kanssa, ja investointeihin ei ole ollut haluja tai mahdollisuuksia. Pandemian väistyessä innostus kehittämiseen palaa, ja hankkeisiin on saatavissa myös rahoitusta.

– Esimerkiksi Varsinais-Suomeen on myönnetty yhteensä 6,5 miljoonaa euroa React Eu elpymisrahaa erilaisiin yritysten investointikohteisiin, Torvinen kertoo.

Tapahtuma järjestetään 11. toukokuuta kello 9–12. Ilmoittautua voi viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Osallistumiseen tarvitaan tietokone tai mobiililaite, jossa on mikrofoni sekä kamera. Tekniikasta huolehtivan BusinessMakerin henkilökunta palvelee osallistujia ja vastaa kysymyksiin tarvittaessa koko tapahtuman ajan.

Kohtaa tulevaisuuden teollisuuskumppani -tapahtuma on osa EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittamaa Hiilineutraalit ratkaisut Varsinais-Suomessa -hanketta.