20 kilometriä idyllistä maaseutua – Lumikit kävelivät Laitilan keskustasta Mustajärvelle

0
Olivia Niirasella (vas), Harri Suomisella, Eevi Kailasteella, Amalia Helkkulalla, Suvi Jalosella ja Linnea Lehtosella on vain muutama kilometri jäljellä.

Helatorstaina puoli kymmenen aikaan kokoontui 13 reipasta Laitilan Lumikkien partiolaista johtajineen Seurakuntatalon eteen. Sieltä alkoi heidän 20 kilometrinen taipaleensa kohti Mustajärveä.

Lumikit olivat päättäneet järjestää Nahkaliljan, mutta koska osallistujina oli myös 12- ja 13-vuotiaita, päätettiin liljaa muokata siten, että käveltävää olikin vain 20 kilometriä vähintään 5 kg repun kanssa.

Reppujen sisältö oli pitkälti yhtenäinen. Vähän vaihtovaatteita, taukokengät, rakkolaastaria, vähän herkkuja ja paljon juotavaa.

Matka kulki Laitilan keskustasta Soukaisiin, Valkon ja Kaulion kautta Suontaakse ja sieltä kohti Mustajärveä. Kävely auringonpaahteessa oli mukavaa, mutta läkähdyttävää.

Matka alkoi viimeisillä kilometreillä tuntumaan jo jaloissa, eikä määränpäähän päästy ilman muutamia rakkoja. Matkaa kuitenkin kevensivät tauot ja herkut.

Alkutaipaleella kivan virkistystuokion toi yllättävä jätskipysäkki, kun yksi osallistujien äideistä oli Vaimaron tienhaarassa vastassa suklaatuuttien kera. Se maistui kyllä niin nuorille kuin johtajistollekin, ja taival jatkui hymyssä suin.

Kymmenen kilometrin kohdalla oli sitten huoltopiste metsätien varrella, johon pysähdyttiin laittamaan ruokaa trangioilla. Tarjolla oli tomaattipastaa tonnikalan kera ja omien välipalojen napostelua.

Ruokatauolla kyselin matkan vaiheista vitosluokkalaisilta Iida Hiekalta ja Elviira Uusikartanolta . He olivat suoriutuneet kävelystä tähän mennessä mainiosti.

Tyttöjen mielestä hauskinta oli tarinoiden keksiminen kävellessä. Matkan varrella he kertoivat nähneensä idyllistä maaseutua, sekä paljon muurahaisia ja perhosia. Iida ja Elviira odottivat innolla pääsevänsä uimaan ja saunomaan.

Matkan toisella puoliskolla pidettiin myös muutama lyhyt juomatauko ja kyselyt jäljellä olevasta kilometrimäärästä vähän tihentyivät. Väsymyskin vaivasi vuoroin kutakin, mutta nuoret jaksoivat aina kannustaa toisiaan eteenpäin. Hyvänä houkutuksena toimi matkan päätepiste, Mustajärven rantasauna, jonne saavuttaessa Lumikit pääsivät heti uimaan ja saunaan.

Maaliviivalla haastattelin vielä Olivia Niirasta sekä Alissa Helkkulaa . Heidän mielestään matka sujui mukavasti, vaikka lopussa alkoikin jo väsyttää melkoisesti. He olivat jo ehtineet pulahtamaan Mustajärveen ja kertoivat veden olleen yllättävän lämmintä.

Pieni takaiskukin matkalla koettiin, kun kaksi osallistujaa joutui keskeyttämään kävelyn viidentoista kilometrin jälkeen nilkkavamman takia. Siitäkin kuitenkin selvittiin, eikä keskeytys jäänyt pahasti harmittamaan tyttöjä.

Nahkaliljat ovat merkkejä, jotka suoritetaan kävellen tai hiihtäen.

Liljoja on kolmea eri tasoa ja vaativamman suorittamiselle on aina edellytyksenä, että helpompi lilja on jo tarvottu.

Ensimmäinen eli Vihreä lilja on korkeintaan 24 tuntia kestävä 40 kilometrin kävelyretki, vähintään 14-vuotiaille, mukana päiväretkivarusteet sisältävä reppu eli noin 8 kiloa.

Lähde: Partiowiki