Helmat heilumaan isosti – Pois tiukka tyköistuvuus, vyötärössä saa nyt olla leveyttä

0
Minni tykkäsi tämän mekon kukista ja väreistä. ( Jonnahanna)

Mekko päälle ja menoksi, oli kohteena sitten koulu, työ tai juhla. Naisten muoti on nyt helppoa: yksi vaate päälle ja valmista. Mekko on nopea sekä kätevä, ja on siinä mukava kotoillakin.

Laitilalaiset Tinja Jalonen, Ia Silvast, Minni Järvinen ja Aino Hiekka lähtivät toimittajan mukaan Laitilaan vaatekauppakierrokselle katsastamaan kevään ja kesän muotia erityisesti mekot mielessään.

– Maksimekot ovat nyt in, kertoo Taru Junnila Studio 25:ssa.

Mekosta saa juhlavan esimerkiksi korkokengillä, mutta rennommaksi asu muuttuu tennareilla.

– Jos olisi Ruisrock, niin maksimekon ja tennarit voisi sinne laittaa, Junnila sanoo.

Hän kuvailee muotia hippimäiseksi.

– Rimpsuja saa olla.

Muodissa ovat myös paidat ja mekot, joissa molemmat olkapäät ovat esillä. Paidoissa suosiossa on lyhyt mitta eli napa saa vilkahtaa paidan alta.

Väreistä uusina pinnalla ovat muun muassa sininen ja laventeli.

Maammekaupan mekoista ja tunikoista löytyy näyttäviä kuoseja, joissa ei ole värejä säästelty. Mekkoja on pidempää mallia, toisaalta myös tunikat ovat suosittuja.

Valikoimaa esittelevät Iina Laine ja Jarkko Knuutila kertovat, että kyllä ihmiset uskaltavat käyttää värejä, vaikka osa sitä pohtiikin.

– Kaikkein värikkäimmät menevät ensimmäiseksi, Knuutila arvioi.

Iina kertoo, että monet ostoksille tulijat ovat katsoneet kuoseja ja malleja verkkosivuilta jo valmiiksi, joten he tietävät, mitä haluavat.

Jonnahannassa on mekkoja iltapuvuista rennompaan tyyliin.

– Oversize-mekkoja on nyt paljon, kertovat Riikka Riihijärvi ja harjoittelija Heljä Saari.

Jonnahannassa on tänä keväänä pidetty muotinäytöksiä, joiden videot ovat olleet suosittuja sosiaalisessa mediassa. Riihijärvi ja Saari osaavat siis myös kertoa, miltä mekot tuntuvat – ja mukaviahan ne ovat, kun materiaalikirjossa on naisten mukaan tarjolla ihanuutta, eivätkä mekot purista mistään.

Osaa mekoista on tarjolla vain yhtä kokoa eli ideana on, että yksi koko sopii kaikille. Toiselle mekko on väljempi kuin toiselle ja toiselle pidempi kuin toiselle.

– On myös yhden koon housuja, joita voi säätää vyötäröstä, Riihijärvi ja Saari kertovat.