Juhlapöytään myös lapsille kuohuvaa

0
Raimo ja Jyri Saarinen esittelevät lasten juhlajuomia.

On pienet tai suuret juhlat, niin isäntäväki miettii aina tarkkaan, mitä kuohuvaa vieraille tarjottaisiin. Lapset helposti unohtuvat –  tai lapsille ostetaan vain jotain limpparia. Niin ei kannattaisi tehdä, sillä juhlan kruunaa lasten riemu, kun tarjolla on heillekin jotain hienoa.

K-Supermarket Laitilan kauppias Raimo Saarinen suosittelee lapsille Robby Bubblea.

– Tätä myytiin 90-luvulla vain laivalla.

– Robby Bubble poksahtaa mukavasti avatessa. Kun olemme ottaneet sitä myyntiin vapuksi, kaikki pullot on loppuunmyyty.

Tänä keväänä juhlajuomaksi lapsille voi ostaa myös Murkkua, Ampparia tai Toukkista.

– Ne ovat erityisesti lasten mieleen. Maut ovat samat kuin mehujäässä.

Juhlaan kannattaa aina hankkia alkoholitonta juhlajuomaa myös aikuisille. Kun autoilla liikutaan, vieraat arvostavat alkoholittomia vaihtoehtoja. Ruokakaupasta löytyy jo useita kuohuviinejä, joko täysin alkoholittomia tai enintään 5,5 prosentin viinejä. Juomaosaston vastaava Jyri Saarinen sanoo, että tuotteiden maku on kehittynyt viime vuosina reippaasti ja myös niiden myynti kasvaa koko ajan.

– Pisimmällä ovat alkoholittomat oluet. Niissä on valikoimaa laajalti ja maut erinomaisia. Jos esimerkiksi laskee meidän valikoimaa, niin parissa vuodessa alkoholittomien oluiden valikoima on kaksinkertaistunut.

Jos juhlan ruokatarjoiluun sopii, viinin lisäksi vieraille voisi tarjota alkoholittomia laatuoluita. Jyri Saarinen pitää muun muassa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan oluita hyvälaatuisina.

Myös siidereitten alkoholittomat vaihtoehdot lisääntyvät kaiken aikaa.

– Esimerkiksi viime viikolla tuli myyntiin Magnersin uusi alkoholiton siideri.

Kauppias Raimo Saarinen muistuttaa, että myös Pirkka-tuotteissa on hyviä alkoholittomia vaihtoehtoja.

Juhlaan asiakkaat valitsevat mielellään juomia, jotka voi tarjoilla kauniissa pullossa. Tähän kysyntään vastaa esimerkiksi Pommac uudella tuotteellaan Pommac Brut, jonka vanhantyyppisessä lasipullossa on jopa keraaminen patenttikorkki.

Kuohuviinien, viinien, oluiden ja siiderien lisäksi myös margaritaa ja mojitoa saa alkoholittomana. Juhlajuomia siis löytyy paljon, mutta kauppias muistuttaa, että kattaukseen kuuluvat myös vedet.

– Makuvedet ja kivennäisvedet sopivat hyvin juhlaan, mutta myös ihan vain vettä on hyvä olla tarjolla. Vettä ostetaan jo muutenkin enemmän kuin limonadeja. Vedessä kun ei ole turhaa sokeria.

Jos niitä juomia, joita juhliin haluaa, ei löydy hyllyltä, kauppias lupaa niitä tilata.

– Edelliskesänä teimme erikoistilauksen kahteen häätilaisuuteen.

 

Fresita on noussut suosikiksi

S-market Laitilan marketpäällikkö Toni Aro-Heinilä mietti pyynnöstämme, mitä kuohujuomia hän suosittelisi kaupan hyllyltä juhlapöytään.

– Paras maljannostojuoma on roseekuohu Törley. Se kuohuu kivasti.

Jos etsii peruskuohujuomaa, silloin Aro-Heinilä valitsisi Henkellin alkoholittoman kuohujuoman. Se sopii myös ruokien kanssa nautittavaksi.

Vappujuhlissa suosituinta on ollut 5,5 prosentin Fresita, mitä Alkossa myydään vahvempana. Fresita on Aro-Heinilän mukaan aikuisten makuun ja se sopii hyvin esimerkiksi valmistujaisjuhliin.

Fresita on myös marketpäällikön oma suosikki. Hyvin viilennettynä sen maku on parhaimmillaan.

– Fresita extra dryn myynti on kasvanut, kuten vastaavasti kuivien siidereiden. Pikkuhiljaa siirrytään kuivempiin, juomista ei haeta enää liiallista makeutta.

Aro-Heinilän mukaan alkoholittomien juomien osuus myynnistä on kasvanut viime vuosina.

– Kulutus on siirtynyt siihen suuntaan, että haetaan makua, ei humalaa.