Kahden viikon aikana Laitilassa todettu 13 uutta tartuntaa

0
Arkistokuva: Riitta Salmi

Laitilassa on viimeisen kahden viikon aikana todettu kolmetoista uutta koronavirustartuntaa. Tartuntatautilain mukaisessa eristyksessä on yhä kymmenen sairastunutta. Samalla aikavälillä koronavirukselle on altistunut kymmenen henkilöä, joista seitsemän on edelleen karanteenissa. Kolmen tartunnan saaneen henkilön tartunnanlähde ei ole tiedossa.

Kaupunki tiedottaa, että vaikka koronaluvut valtakunnallisesti laskevat paikkakunnan koronatilanne on edelleen heikko.

Yli 16-vuotiaista laitilalaisista 3 445 on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Molemmat annokset on saanut 215 henkilöä. Vähintään yhden rokoteannoksen on saanut 40 prosenttia Laitilan koko väestöstä. Tällä hetkellä rokotteita annetaan vain yli 16-vuotiaille.

Laitilassa rokotusvuorossa ovat yli 50-vuotiaat. Lisäksi rokotetaan edelleen riskiryhmiin kuuluvia sekä alle 50-vuotiaita vaalivirkailijoita.