Kaupan ala kiehtoi työnvarjostajia

0
Henna Ruustamo asetteli mehupurkit järjestykseen.

Pirkko Varjo

Henna Ruustamo täytti mehuhyllyä Salessa. Mehupurkkeja järjestettiin suoriin riveihin päivämäärien mukaan ja tyhjentyneisiin kohtiin tuotiin täytettä varaston puolelta.

Ruustamon työpäivä kesti tällä kertaa vain muutaman tunnin. Hän oli kaupassa Job Shadow eli työnvarjostuspäivän tiimoilta työelämän monipalvelukeskus Palkkeen lähettämänä.

– Tämä on mukavaa työtä, tässä saa liikkua ja tehdä erilaisia asioita. Kokeilisin mielelläni myös kassatyötä, mutta siihen aika on liian lyhyt, Ruustamo kertoi.

Työnvarjostuspäivän tarkoituksena on antaa mahdollisuus kokeilla erilaisia töitä. Ruustamo on aikaisemmin käynyt tutustumassa myös koulun ja päiväkodin työhön. Tänä vuonna hän toivoi pääsevänsä kauppaan.

Myyjä Sanni Hynnä oli iloinen apukäsistä.

– Job Shadow on ihan uusi kokemus, mutta on mukava opettaa muille uutta ja saada apua kun tässä on usein kiire. Meillä käy myös tettiläisiä ja muita harjoittelijoita, Hynnä sanoi.

S-marketin juomahyllyllä ahkeroi Jani Jalonen. Hän oli puoleen päivään mennessä ehtinyt jo täyttää makkara- ja valmisruokahyllyjä ja arveli, että loput kuuden tunnin työajasta saattaisivat kulua juomahyllyjen parissa.

– Työ on aika helppoa, ei tässä mitään yllätyksiä ole tullut vastaan, Jalonen sanoi.

Kaupan alan työ kiehtoi Jalosta, sillä se on tuttua äidin kautta. Jalonen on ollut aikanaan myös tet-harjoittelussa kaupassa.

Marketpäällikkö Toni Aro-Heinilä kiitteli Jalosen työpanosta.

– Hänestä oli kovasti apua. Otamme mielellämme Job Shadow-harjoittelijoita jos suinkin voimme. Meillä käy myös muita työharjoittelijoita sekä useampia tettiläisiä.