Korona ei haitannut ennakkoäänestystä – Väkeä Laitilassa hyvin liikkeellä

0
Heikki Nuortio (vas.) palautti äänestyslippunsa vaalivirkailija Sirpa Ruoholalle. Anja Nuortio asioi vaalivirkailija Tuula Läspän kanssa.

Ennakkoäänestys on lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä, keskiviikkona, kaupungintalon aulassa kävi 88 ihmistä antamassa äänensä.

– Heti aamulla oli pientä ruuhkaa. Päästämme kaksi ihmistä kerrallaan äänestämään, yksi voi odottaa vuoroaan kauempana ja kaksi voi odottaa tuulikaapissa. Jos on enemmän tulijoita samalla kertaa, pitää jonottaa ulkona, keskusvaalilautakunnan sihteeri Jaana Suominen kertoi.

Äänestyspaikalla hygieniavaatimukset on täytetty tarkasti. Äänestäjät saavat desinfioidun kynän mukaan äänestyskoppiin, pintoja pyyhitään jatkuvasti ja jopa asiakastuolit vaihdettiin käsinojallisista jakkaroihin, jotta puhtaanapito olisi helpompaa.

Heikki ja Anja Nuortio kävivät antamassa äänensä torstaiaamuna heti äänestyspaikan auettua.

– Meillä on tapana käydä äänestämässä ennakkoon. Kaikki sujui oikein hyvin, korona on otettu hyvin huomioon, Nuortiot kertoivat.

Koti- ja laitosäänestykset alkavat ensi viikolla. Jaana Suomisen mukaan tiedossa oli kymmenkunta kotiäänestystä, mutta ilmoittautuminen päättyy vasta 1.6., joten vielä ehtii.

– Täällä ennakkoäänestyspaikalla on käytössä myös pyörätuoli ja rollaattori. Niitä joku jo kyselikin.