Laitila noudattaa valtakunnallista ohjetta – Peruuttamaton rokotusaika katsotaan käytetyksi

0
Laitilan ensimmäinen koronarokote annettiin tammikuun alkupuolella. Nyt rokotetaan yli 60-vuotiaita ja riskisyhmäläisiä. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Koronarokotteiden 2. annoksen siirtämisestä on tullut valtakunnallisesti yleinen ohjeistus, jonka mukaan koronarokotusaikoja ei siirretä lomasta johtuvista syistä. Laitilassa toimitaan tämän ohjeistuksen mukaan.

Terveyskeskuksesta tiedotetaan, että mikäli asiakas jättää tulematta rokotukselle perumatta aikaa, niin hänen katsotaan saaneen toisen rokotuksen.  Tätä perustellaan sillä, että kyseinen rokoteannos voidaan joutua heittämään pois, mikäli ei uutta rokotukselle tulijaa saada tilalle.

Pakottavista syistä aikaa voidaan siirtää vasta noin viikkoa ennen rokotusaikaa, kun Laitilassa saadaan tietää saapuvat rokotemäärät. Asiakkaan pitää olla yhteydessä terveyskeskukseen.