Laitilaan halutaan kulttuuritila

0
Kaivolan kesäteatteri nousi keskustelussa esille paikkana, jossa olisi hienot puitteet erilaisille tapahtumille. Kuvassa on vauhdikasta kesäteatteria vuonna 2015. Sauna-asuissa näyttelevät Matti Varjonen, Pirkka Raitio ja Harri Norppa.

Pirkko Varjo

Laitilan ensimmäisessä kulttuurifoorumissa keskusteltiin kulttuuritiloista ja yhteistyöstä.

– Nyt, kun Meijeristä joudutaan luultavasti pian kokonaan luopumaan, jää moni paikkakunnan aktiivisista bändeistä vaille harjoittelutilaa. Myös erilaiset toimijat kuten yhdistykset, tanssistudiot ja harrastajat ylipäätään etsivät tiloja joissa toimia, harrastaa ja esittää. Sisäteatteritilan puuttuminen on ihan keskeinen syy tilan tarpeelle.Yhteisöllisen tilan merkitys olisi suuri myös paikkakunnan nuorille, vs. kulttuuripäällikkö Antti Maantiehinno kertoi.

Paikalliseen kulttuurielämään toivottiin enemmän avoimuutta ja yhteistyötä. Kulttuurin parissa toimivien yhteistyöverkostoa tulisi laajentaa ja löytää mukaan uusia toimijoita.

Paikallisten osaajien tuominen esiin ja kylillä järjestettävät tapahtumat nähtiin tärkeiksi. Esillä olivat muun muassa Kaivolan kesäteatteri, jossa olisi hienot puitteet erilaisille tapahtumille sekä yksityisomistuksessa oleva Salon koulurakennus, jossa on nykyään studio sekä soittotila.

– Esille nousi hyviä ideoita tulevaa kesääkin ajatellen. Näitä lähdetään miettimään yhteistyössä eteenpäin ja tulen ottamaan näiden tiimoilta yhteyttä jatkossa asianomaisiin. Myös muut osallistumisesta kiinnostuneet saavat olla yhteydessä, Maantiehinno sanoi.

Paikallisille kulttuuritoimijoille tarkoitettu keskustelufoorumi on tarkoitus kutsua koolle 2–4 kertaa vuodessa. Foorumiin pääsee mukaan ilmoittautumalla kulttuuritoimen sähköpostilistalle.