Laitilan kesäradio soi ja kuuluu viikon ajan

0
Laitilan uutuus on tänä kesänä viikon ajan soiva oma radio. Arkistokuva: Essi Seppälä

Laitilassa on kesäkuun kolmannella viikolla mahdollista kuunnella paikallisradiota.

– Vuosi on ollut poikkeuksellinen monella tavoin, mutta toisinaan poikkeukset synnyttävät myös hyvää, Laitilan kesäradiosta tiedotetaan.

Paikallisen kesäkauden päätapahtuma Munamarkkinat jouduttiin perumaan toistamiseen, ja paikallisesta kesästä himmeni yksi kohokohdista.

– Tämän vuoksi luotiin uusi idea, jolla paikalliset ihmiset, brändit ja yritykset saavat äänensä kuuluviin.

Radiovastaanottimien äärelle toivotetaan tervetulleeksi kaikki paikkakuntalaiset ja paikkakunnalla aikaansa viettävät. Ohjelmisto koostuu musiikista, kuuntelijoiden musiikkitoiveista ja paikallisesta ohjelmasisällöstä. Paikkakuntalaiset toivotetaan ottamaan osaa ohjelmien sisältöön soittamalla, tekstaamalla ja sosiaalisten medioiden kautta.

Yhtenä radion tähtenä Jarkko Kupiainen käy läpi paikalliset asiat laajalla rintamalla, uutisia unohtamatta. Ääneen pääsevät niin päättäjät kuin kadunmiehetkin.

Laitilan kaupungin vapaa-ajanpäällikkö Emilia Andersson ohjelmapaikallaan tuo omalla iloisella persoonallaan kesän mökkiradioihin ja kotiterasseille. Kesäiltaan kuuntelijat saattelee laitilalainen musiikki, livenä radion välityksellä, kun Kehä värisyttää ääniaaltoja keikallaan.

Illan kääntyessä yöhön pidetään viimeisetkin kuulijat juhlatuulella Yöshown parissa. Aamun avaa Lasten radio, jossa lasten musiikki soi. Lasten radioon lapset voivat lähettää kesäterveisensä etukäteen.

Tarkempi ohjelmakartta, kuuntelutaajuus ja kaikki mukana olevat juontajat ja yhteistyökumppanit julkaistaan lähempänä ajankohtaa. Tapahtuman teknisestä toteutuksesta vastaa tapahtumatuotannon erikoisosaaja Mikko Kiviharju.