Laitilan kuntavaaliehdokkaat varmistuivat – Kristillisetkin mukaan vaaleihin

0
Vuoden 2021 kuntavaalit järjestetään 13.6. ja ennakkoäänestysaika alkaa 26.5.

Kuntavaaleissa ehdolla olevien ehdokashakemukset on tiistaina toimitettu keskusvaalilautakunnille. Kuntavaalien siirto koronatilanteen vuoksi huhtikuusta kesäkuuhun mahdollisti myös sen, että ehdokasasetteluun saattoi tehdä muutoksia 4.5. saakka.

Ehdokasasettelu vahvistetaan ensi viikon perjantaina 14. toukokuuta, jolloin esimerkiksi kuntavaaliehdokkaille vahvistetaan äänestysnumerot.

LAITILASSA osa ehdokaslistoista on hieman muuttunut. Isoin muutos on kuitenkin se, että mukaan vaaleihin lähtee myös uusi ryhmä, kun Suomen Kristillisdemokraatit jätti kahden ehdokkaan listansa. Kaikki muut ehdokaslistat julkistettiin jo maaliskuussa.

Laitilassa kristilliset ovat vaaliliitossa keskustan kanssa ja RKP taas kokoomuksen kanssa. Teknisen vaaliliiton solmineita kohdellaan ääntenlaskennassa yhtenä ehdokaslistana.

”Laitilassa on 83 ehdokasta  kymmenestä eri ryhmästä tai puolueesta.”

JONKIN verran muutoksia on tehty jo aiemmin jätettyihin ehdokaslistoihin: Kokoomuksen listalta vetäytyi yksi ehdokas, mutta puolue sai kaksi uutta ehdokasta lisää; Perussuomalaiset puolestaan ovat saaneet yhden ehdokkaan lisää ja SDP:n yksi ehdokas perui ehdokkuutensa, mutta vastaavasti listalle on saatu yksi uusi ehdokas.

Laitilassa on kuntavaaliehdokkaita kaikkiaan kymmenestä eri ryhmästä tai puolueesta ja yhteensä ehdokkaita on 83. Laitilan kaupunginvaltuustoon valitaan yhteensä 31 jäsentä. Nykyisistä valtuutetuista 20 on asettunut tulevissa vaaleissa ehdolle.

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 13.6.

 

KUNTAVAALEISSA EHDOLLE ASETTUNEET:

Suomen Keskusta

Alkio, Jukka; Hautanen, Jouni; Hemmilä, Terhi; Jalonen, Katri; Kerttula, Pertti; Ketoniemi, Ari; Kinnala, Mika; Kittamaa, Jaakko; Kiveinen, Veera; Kiviö, Juha; Kuisma, Eero; Kuusisto, Pekka; Kylä-Heiko, Tapio; Laaksonen, Santeri; Lilja, Henna; Lukkala, Sari; Lähteenmäki, Markku; Nurminen, Sauli; Pilppula, Oskari; Saarela, Riikka; Saari, Susanna; Saloniemi, Olivia; Siirilä, Anniina; Sukari, Elina; Tiits, Tiina; Toivola, Mika ; Uusikartano, Pauliina; Viherjälaakso, Katri; Viljanen, Matti; Vuorela, Ilmari, Vuorio, Tuomas.

Kansallinen Kokoomus

Aho, Virve; Haalisto, Ilpo; Haijanen, Pauliina; Honkanen, Hannu; Koskinen, Lea; Kupiainen, Jarkko; Männistö, Jarkko; Peltola, Heikki; Sjölund, Martti; Solovjova, Olga, Tannermaa; Atro; Uusikartano, Tiina; Vähätalo, Martti.

Laitilan Puolesta

Airola, Sanna; Aitakari, Henri ; Arokoivu, Nina ; Flinkman, Hannele; Frangén, Milla; Jalonen, Jesse; Kuusisto, Janne ; Kuusisto, Tarja; Lohisto, Jukka; Raittinen, Juha; Rantala, Jenni; Syrén, Tuija.

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Elo, Paula; Huunonen, Riikka; Hämäläinen, Pauliina; Kiveinen, Jari; Lahtonen, Hanna; Lehtola, Seppo; Parkkali, Pasi; Pokki, Pertti; Pokki, Wille; Urhonen, Veikko.

Perussuomalaiset

Aittakari, Jouko; Heikelä, Severi; Mäkilä, Simo; Rantanen, Timo; Sillantie, Jari; Toivola, Pasi.

Pro Vakka-Suomi

Aalto, Ville; Alavesa, Heikki; Rinne, Joonas; Rinne, Seppo; Vainio, Aki.

Suomen Kristillisdemokraatit

Oivo, Jorma; Saari, Tiina.

Vihreä liitto

Huuhka, Mika; Mutka, Marja-Liisa.

Liike Nyt

Gröhn, Jouni.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue

Varjo, Ville.

 

Kuntavaaliehdokkaista tummennettu nyt valtuustossa olevien ehdokkaiden nimet.